EXCLUSIV: Topul companiilor de asigurari generale dupa primele sase luni. Cu cat a crescut piata?

EXCLUSIV: Topul companiilor de asigurari generale dupa primele sase luni. Cu cat a crescut piata?
a consemnat o crestere de circa 30 mil. EUR in valoare absoluta comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Primii cinci asiguratori din piata de asigurari non-life au realizat afaceri de 476 mil. EUR, reprezentand un grad de concentrare de peste 60% din total, in vreme ce cota de piata cumulata a primilor trei jucatori totalizeaza 41,5%, fata de 43,8% in ianuarie-iunie 2012.

ASTRA Asigurari este lider pe segmentul de asigurari generale, cu o cota de peste 17% din piata de profil. OMNIASIG VIG ocupa pozitia secunda, cu subscrieri de circa 100 mil. EUR, in timp ce ALLIANZ-TIRIAC completeaza podiumul, cu afaceri de circa 93 mil. EUR.

Top 5 a fost completat de GROUPAMA Asigurari si UNIQA Asigurari – societate care a realizat cea mai spectaculoasa crestere a volumului de subscrieri: +38%, pana la 69 mil. EUR.

Din anul 2008 si pana in prezent, segmentul de asigurari generale nu a mai cunoscut o evolutie pozitiva la jumatatea anului. La acea vreme piata de asigurari non-life atingea maximul istoric (980 mil. EUR) prin raportarea unei cresteri de circa 10 procente fata de primele sase luni din 2007.

Urmatorii ani au coincis cu criza financiara, respectiv cu prabusirea a numeroase sectoare economice care au influentat industria de asigurari. Aceasta realitate, transpusa in cifrele raportate de segmentul non-life de asigurari, a adus o scadere peste 20% a volumului de subscrieri din iunie 2012 fata de iunie 2008, respectiv de circa 210 mil. EUR in valoare absoluta.

Rezultatele financiare complete ale pietei de asigurari din Romania pentru ianuarie-iunie a.c. le veti putea citi in premiera la jumatatea lunii septembrie cu ocazia lansarii celui de-al treilea numar al Revistei de Specialitate INSURANCE Profile.

Totodata, acestea vor fi disponibile si pe www.insuranceprofile.ro la sectiunea INSURANCE PROFILE INTERACTIV – aplicatia ce permite crearea de rapoarte personalizate ce contin rezultatele financiare ale companiilor de asigurari si brokeraj in asigurari din Romania (n. red. doar cele care au furnizat date), structurate si ierarhizate pe clase de asigurare aferente fiecarui trimestru incepand cu anul 2008 pana in prezent.

Leave a Reply