Explozie intr-un bloc din Capitala: 3 femei ranite, alte 8 apartamente afectate

Explozie intr-un bloc din Capitala: 3 femei ranite, alte 8 apartamente afectate
ada Hrisovului, in cartierul Damaroaia din Capitala, fiind urmata de un incendiu, care a fost stins pana la venirea pompierilor la fata locului, a precizat Daniel VASILE. In urma exploziei, alte opt apartamente de la acelasi etaj au fost afectate.

Trei femei au fost ranite in urma deflagratiei, dintre acestea una avand arsuri pe brate, o alta, plagi produse, cel mai probabil, de cioburi, si o a treia fiind gasita in stare de inconstienta.

Din primele investigatii rezulta ca explozia s-ar fi produs de la o butelie, conform declaratiilor purtatorului de cuvant al ISU Bucuresti, care a precizat insa ca sunt luate in calcul si alte posibile cauze.

Asigurarea facultativa protejeaza locuinta in caz de incendiu si explozie

Pentru a-si proteja financiar locuinta si bunurile in cazul riscurilor de incendiu si explozie, romanii trebuie sa aiba in vedere incheierea unei asigurari facultative a locuintei care sa acopere aceste riscuri.

Pentru o polita facultativa a locuintei, prima anuala se calculeaza ca 0,1-0,25% din valoarea locuintei si a bunurilor asigurate. De exemplu, pentru o casa asigurata la valoarea de 60.000 EUR, proprietarul plateste circa 60 EUR pe an. Aceasta suma reprezinta mai putin de 1% din venitul anual mediu al unei gospodarii (sau aproximativ 10% din veniturile lunare ale unei familii)*.

Consumatorii pot afla mai multe informatii despre asigurarile de locuinta, atat obligatorii, cat si facultative, din “Ghidul Asiguratului”, brosura distribuita gratuit in cadrul etapei a III-a a Campaniei Nationale “ASIGURA-TE!”.

A treia etapa a Campaniei Nationale “ASIGURA-TE!” se desfasoara pana pe 20 septembrie 2013 si este realizata de APPA – Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor, UNSAR – Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare, UNSICAR – Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania, IGPR – Inspectoratul General al Politiei Romane – Directia Rutiera, ISUMB – Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Dealu Spirii” al Municipiului Bucuresti si ANAT – Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania, cu sprijinul unor importante companii de asigurari si de intermediere in domeniu.

Partenerii campaniei sunt companiile ASIROM VIG, BCR Asigurari de Viata VIG, alaturi de PIRAEUS Insurance Broker si OTTO Broker.

Pe langa platforma online dedicata, www.asigura-te.org , proiectul beneficiaza si de sustinerea unei pagini de Facebook, facebook.com/Asigura-Te pe care va invitam sa o urmariti pentru a fi la curent cu activitatile campaniei si pentru a afla noutati din domeniul asigurarilor.

*conform datelor publicate de INS, in trimestrul I 2013, veniturile totale ale populatiei, medii lunare pe o gospodarie au fost de 2.521 lei

Leave a Reply