Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 1 Complezi formularul
pentru a calcula pretul unui RCA ieftin
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 2 Calculam preturile RCA, alegi asigurarea RCA
care ti se potriveste.
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 3 Comanzi asigurarea
RCA
si noi livram gratuit oriunde in tara.
Telefon: 0770 191 544
Program L-D: 9-18

Explozie puternica intr-un bloc de locuinte din Resita

Explozie puternica intr-un bloc de locuinte din Resita
intr-o bloc de pe strada Republicii din Resita, intr-un apartament de la etajul al doilea. Primele evaluari facute de autoritatile aflate la fata locului arata ca au fost distruse cel putin zece apartamente, celelalte locuinte din bloc suferind diferite avarii. De asemenea, in urma deflagratiei au fost distruse mai multe masini parcate in zona, fiind afectate si cateva locuinte dintr-un bloc invecinat.

Reprezentantii Inspectoratului de Stat in Constructii aflati la fata locului incearca sa stabileasca daca exista pericolul de prabusire a blocului. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Caras-Severin, Ancuta CARBUNARU, a precizat ca deocamdata nu a fost stabilita cauza exploziei, fiind posibil sa se fi produs din cauza unei acumulari de gaze de la retea sau de la o centrala termica.

Riscul de explozie – acoperit de o asigurare facultativa a locuintei

Riscurile de incendiu si explozie sunt cuprinse, de obicei, intr-o asigurare facultativa a locuintei, pe care romanii ar trebui sa o aiba in vedere pe langa incheierea unei polite obligatorii PAD (care acopera doar riscurile catastrofale – inundatii, cutremur, alunecari de teren). Pentru o polita facultativa a locuintei, prima anuala se calculeaza ca 0,1-0,25% din valoarea locuintei si a bunurilor asigurate. De exemplu, pentru o casa asigurata la valoarea de 60.000 EUR, proprietarul plateste circa 80 EUR pe an.

In cazul in care proprietarii apartamentelor sau masinilor afectate detineau polite de asigurare facultative pentru imobile, respectiv autovehicule, acestia vor fi despagubiti de catre asiguratorul lor.

De asemenea, daca proprietarul imobilului in care s-a produs explozia detinea o asigurare de raspundere civila, aceasta poate fi utilizata pentru despagubirea tertilor prejudiciati, in limita sumei asigurate.

Romanii pot afla mai multe detalii despre asigurarile de locuinte si modalitatile de despagubire in cadrul Campaniei Nationale “Toul pentru casa mea!” care se desfasoara pe intreaga durata a lunii octombrie.

Leave a Reply