FLOOD Re prinde contur in Anglia – asiguratorii si Guvernul au ajuns la un acord preliminar

FLOOD Re prinde contur in Anglia – asiguratorii si Guvernul au ajuns la un acord preliminar
iu”, prin care sa ia nastere nou entitate. Astfel, FLOOD Re va fi administrat si finantat de companiile de asigurari din piata si va avea rolul de a acoperi costul pagubelor provocate de inundatii, scopul sau nefiind insa de a face profit.

FLOOD Re va fi alimentat cu fonduri de 180 mil. GBP pe an, provenite din majorarea primelor medii anuale pentru locuinte cu 10,5 GBP. Totusi, in cazul in care inundatiile ar fi devastatoare, Guvernul va prelua responsabilitatea despagubirilor, pentru intreaga valoare ce va depasi fondurile FLOOD Re.

Asigurarea locuintelor impotriva inundatiilor a fost, in ultimii ani, un subiect delicat pentru britanici, deoarece asiguratorii practicau tarife foarte ridicate pentru cei aflati in zone de risc. Pentru a atenua aceasta tendinta, Guvernul si-a luat angajamentul sa investeasca masiv in masuri de prevenire si protectie impotriva inundatiilor, in schimbul asumarii raspunderii asiguratorilor de a pastra un nivel al tarifelor acceptabil chiar si pentru cei expusi riscului inundatiilor.

Acest angajament luat de Guvern, cunoscut sub denumirea de Statement of Principles, urma sa expire pe 31 iulie a.c., dupa ce mai fusese prelungit anterior. In caz contrar, peste 200.000 de locuinte riscau sa ramana fara asigurare. FLOOD Re este solutia sustinuta de asiguratori, desi tot ei afirma ca investitiile in lucrari de indiguire nu au fost suficiente. De aceea,  ABI solicita investitii aditionale de 370 mil. GBP din partea autoritatilor.

Leave a Reply