Georgeta SARACIN, VerAsig: Presa si mediul politic ar trebui sa insiste asupra necesitatii incheierii politelor de asigurare

Georgeta SARACIN, VerAsig: Presa si mediul politic ar trebui sa insiste asupra necesitatii incheierii politelor de asigurare
titudine pasiva, de tipul “oricum nu este nevoie de o polita de asigurare atata timp cat exista disponibilitatea de a ne rezolva cineva problema”, subliniaza Georgeta SARACIN, Claims & Insurance Manager, VerAsig Broker. “Nu spun asta ca un vot de blam dat institutiilor statului care au dat dovada de umanitarism in acordarea ajutoarelor celor care chiar aveau nevoie, ci ma refer doar la asa numitul ‘sentiment de suficienta’ care se instaleaza in mintile romanilor dupa astfel de drame”, a explicat aceasta.

Cel mai important ar fi, insa, ca mass media si reprezentantii Statului sa sublinieze, in astfel de cazuri, importanta unei asigurari de locuinta.

“Este extrem de grav ca, in astfel de momente, presa si mediul politic nu insista asupra elementelor de interes maxim, nu se acorda o mai mare atentie aspectelor tehnice si financiare ale suportarii de catre noi toti (…), nu se insista asupra necesitatii incheierii politelor de asigurare PAD (care este obligatorie), ci se fac doar scurte interventii asupra subiectului, la nivelul a trei – patru fraze. Ma refer aici la interviurile acordate de oficiali in presa, interviuri date pe o perioada de cel mult 2 minute sau 100 de cuvinte in presa scrisa, dar care sunt exact cele cu grad maxim de vizionare, spre deosebire de emisiunile speciale unde discutiile sunt ample si lamuritoare, cu mare impact asupra celor care le vizioneaza / citesc”, a completat Georgeta SARACIN.

Situatia asigurarilor de locuinte din Romania si impactul modificarilor aduse recent Legii nr. 260/2008 vor reprezenta principalele teme de dezbatere din cadrul celei de-a X-a Editii a ICAR – Forumul International al Riscurilor Catastrofale. In acest an, VerAsig Broker este Partener Principal al evenimentului.

“Vom participa si in acest an la Forumul ICAR, de data aceasta in calitate de Parteneri Principali – pozitie care ne onoreaza si ne obliga sa continuam procesul de educare a clientilor nostri in intelegerea, acceptarea necesitatii incheierii asigurarilor impotriva dezastrelor naturale si achizitionarea acestui tip de asigurare. ICAR-ul este (…), in opinia noastra, exact forum-ul de care Romania are nevoie pentru cresterea nivelului de educare a romanilor pentru acceptarea legislatiei in domeniu si – cel mai important – in achizitionarea politelor in discutie”, a declarat Georgeta SARACIN.

Mai multe detalii despre programul ICAR 2013 si modalitatea de inregistrare in cadrul evenimentului sunt disponibile pe icarforum.ro .

Leave a Reply