Guvernul reduce la 11 numarul de membri ai ASF

Guvernul reduce la 11 numarul de membri ai ASF
ri, de la 17 la 11, este clar ca intentiile bune au fost intelese gresit de cei numiti acolo, si o sa impozitam cu 85% salariile compensatorii pe care ei si le-au dat tot lor”, a declarat premierul Victor PONTA, in sedinta de Guvern.

Plati compensatorii in cuantum net de cate 230.000 au fost acordate pana acum pentru trei fosti membri ai Consiliului CSA – respectiv pentru Dan CONSTANTINESCU, Albin BIRO si Daniela POPA, a adaugat seful Executivului.

Autoritatea de Supraveghere Financiara a preluat pe 30 aprilie, in mod oficial, supravegherea pietelor de capital, de asigurari si de pensii private, industrii estimate la o valoare totala de 10-15 mld. EUR, de la CNVM, CSA si CSSPP, cele trei comisii care s-au desfiintat.

In urma negocierilor politice care au avut loc cu privire la arhitectura conducerii noii institutii, Parlamentul a validat Consiliul ASF pe 24 aprilie a.c., pentru un mandat de cinci ani. Acesta este format din cinci membri executivi – un Presedinte, un Prim-Vicepresedinte si trei Vicepresedinti pentru fiecare din cele trei sectoare (piata de capital, asigurari si pensii private) – si 12 membri neexecutivi.

Conducerea executiva a ASF este formata din:

Dan Radu RUSANU – Presedinte;
Daniel DAIANU – Prim-vicepresedinte;

Daniel TUDOR – Vicepresedinte Asigurari;
Ion GIURESCU – Vicepresedinte Pensii Private;
Mircea URSACHE – Vicepresedinte Piete de Capital.

Celelalte 12 posturi de membri in Consiliul ASF sunt ocupate de: Tudor BALTA (CSA – PSD), Cornel COCA-CONSTANTINESCU (CSA), Doru Claudian FRUNZULICA (CSA – UNPR), Marian MIRZAC (PNL), Marian SARBU , (Presedintele CSSPP – PSD), Corneliu MOLDOVEANU (PNL), Dorina MIHAILESCU (CNVM – PSD), Gheorghe MARCU (CNVM – PSD), Alexe GAVRILA (CNVM – PNL), Gheorghe ALBU (CNVM – PDL), Lorand KRALIK (CNVM – UDMR) si Nina PUIU (Director General Adjunct al RAIFFEISEN Leasing – PC).

Potrivit politicii salariale a ASF, Presedintele autoritatii, Dan Radu RUSANU, primeste un salariu de 14.000 EUR pe luna. Salariul Prim-vicepresedintelui Daniel DAIANU este de 95% din cel al Presedintelui, iar cei trei Vicepresedinti au un salariu lunar de 90% din salariul presedintelui. Cei 12 membri neexecutivi primesc fiecare lunar cate 3.600 EUR.

Vezi aici ce experienta au cei 17 membri ai Consiliului ASF!

Fiind o autoritate administrativa autonoma, independenta si autofinantata, personalul ASF nu este platit din bugetul statului, sursele de finantare provenind din veniturile proprii. Acestea sunt obtinute in principal din cotele aplicate asupra tranzactiilor pe piata de capital, din taxele de autorizare si functionare aplicate sau din amenzile aplicate societatilor autorizate, supravegheate si reglementate.

Leave a Reply