Guvernul va definitiva strategia de absorbtie a fondurilor europene aferente perioadei 2014 – 2020 pana la sfarsitul lunii mai

Guvernul va definitiva strategia de absorbtie a fondurilor europene aferente perioadei 2014 – 2020 pana la sfarsitul lunii mai
ctiunile pe care trebuie sa le intreprinda ministerele pentru a pregati absorbtia fondurilor europene in perioada 2014 – 2020.

Astfel, in perioada imediat urmatoare, ministerele vor elabora proiectul Acordului de Parteneriat si programele operationale prin intermediul carora vor fi atrase fondurile UE in 2014-2020 si vor definitiva listele cu prioritatile de finantare din domeniile gestionate. In acelasi timp, Ministerul Fondurilor Europene va finaliza strategia de utilizare a fondurilor europene in urmatoarea perioada de programare.

Romania va inainta Comisiei Europene pana la sfarsitul acestui an programele operationale. Alocarea UE pentru Romania in perioada 2014-2020 este de aproximativ 39 mld. EUR, suma din care fondurile structurale si de coeziune reprezinta circa 21 mld. EUR.

Prioritatile de finantare propuse Romaniei de catre Comisia Europeana vizeaza imbunatatirea capitalului uman prin cresterea ratei de ocupare a fortei de munca si politici mai bune privind incluziunea sociala si educatia, dezvoltarea unei infrastructuri moderne, promovarea competitivitatii economice si a dezvoltarii locale, optimizarea utilizarii si protejarii resurselor si activelor natural, respectiv modernizarea si consolidarea administratiei nationale si a sistemului judiciar.

Leave a Reply