RCA ieftin online

Externalizarea serviciilor de catre asiguratori

Externalizarea serviciilor de catre asiguratori

CSA a modificat prevederile privind externalizarea serviciilor de catre asiguratori

Ordinul nr.7/2011 al CSA pentru modificarea si completarea Normelor privind principiile de organizare a unui sistem de control intern si management al riscului, precum si organizarea si desfasurarea activitatii de audit intern la (re)asiguratori, aprobate prin Ordinul nr.18/2009, a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 325 din 11 mai a.c. Potrivit modificarilor prevazute de acest ordin, asiguratorii si reasiguratorii nu vor mai putea externaliza, de la 1 ianuarie 2012, urmatoarele activitati: cea de administrare (constatare, evaluare) si plata a dosarelor de dauna, serviciile IT, inclusiv administrarea, securizarea bazei de date si dezvoltarea aplicatiilor aferente activitatii de re/asigurare si cea de audit intern.

RCA ieftin online

RCA ieftin online

De asemenea, ordinul prevede ca asiguratorii si reasiguratorii pot externaliza anumite activitati numai cu aprobarea prealabila de catre CSA, Comisia urmand sa analizeze necesitatea externalizarii acelor activitati, precum si proiectele contractelor cu furnizorii. Pentru aprobarea externalizarii unor activitati, companiile vor transmite spre analiza la CSA documentatia, cu 60 de zile inainte de a se incheia contractul de externalizare.

“Externalizarea unor activitati nu trebuie sa afecteze desfasurarea activitatea (re)asiguratorului si nici supravegherea prudentiala exercitata de CSA”, prevede Ordinul nr. 7/2011.

De asemenea, actul normativ introduce trei noi articole care prevad intocmirea anuala de catre asiguratori a unui raport privind programul de reasigurare utilizat pentru riscurile cedate, care trebuie transmis CSA in termen de 120 de zile de la incheierea exercitiului financiar, primul raport urmand sa fie emis pentru anul 2011.

Ordinul nr.7/2011 intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial, cu exceptia prevederilor privind externalizarea anumitor activitati, care intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2012.
Cumpara asigurare rca ieftin doar pe CitySmart.ro comod si rapid de la tine din scaun.

1 thought on “Externalizarea serviciilor de catre asiguratori

Leave a Reply