Incendiile au produs in 2012 pagube materiale de 9 mil. lei in Capitala. 40% dintre incendii au afectat locuintele bucurestenilor

Incendiile au produs in 2012 pagube materiale de 9 mil. lei in Capitala. 40% dintre incendii au afectat locuintele bucurestenilor
Conform datelor ISUMB, in urma incendiilor de anul trecut din Bucuresti s-au produs pagube materiale importante la bunuri ale populatiei insumand aproximativ 9 mil. lei, in urma interventiilor fiind salvate si protejate bunuri in valoare de aproximativ 240 mil. lei. 
Proprietarii isi pot proteja locuinta impotriva incendiilor printr-o polita de asigurare facultativa. Daca acum trei ani gradul de cuprindere in asigurare a locuintelor din Romania era de 15%, in 2011 procentul a urcat spectaculos, atingand un varf de 66%, numarul politelor facultative fiind de aproximativ 4,4 milioane (fata de 1,7 milioane in anul 2010). Totusi, inconsecventa reglementarilor de ordin legislativ si nivelul redus de informare in legatura cu asigurarea locuintelor au condus la o reducere cu 1,2 milioane a numarului de polite facultative incheiate, in primele 9 luni din anul precedent. Astfel, gradul de cuprindere in asigurare facultativa a fondului locativ din Romania, estimat la 8,3 milioane de locuinte, a ajuns in primele 9 luni din anul precedent la 38,5%.
Mai multe informatii despre asigurarea de locuinta, precum si despre cele mai importante tipuri de asigurari, ajung la cetatenii Romaniei in perioada 20 iunie – 20 septembrie, in cadrul etapei a III-a a Campaniei Nationale “ASIGURA-TE!”. ISUMB sprijina acest demers de informare si educare, in urma unui Protocol de colaborare incheiat cu APPA – Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor.

“Avand in vedere faptul ca Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Dealu Spirii” al Municipiului Bucuresti doreste sa fie mereu alaturi de cetatenii Capitalei in scopul informarii acestora cu privire la riscurile la care sunt expusi, am decis sa ne alaturam prezentului demers. Prin acest acest efort comun Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Dealu Spirii” al Municipiului Bucuresti urmareste informarea corecta a bucurestenilor cu privire evolutia si consecintele situatiilor de urgenta care s-au produs sau se pot produce pe raza Municipiului Bucuresti”, a declarat Colonel dr. ing. Stelian DUDUS, Inspector Sef, ISUMB.

Brosura “Ghidul Asiguratului” ofera romanilor informatiile de baza despre asigurarile de locuinta, cele auto, de sanatate, de viata si de calatorie, fiind distribuita la nivel national in cadrul etapei a III-a a Campaniei Nationale “ASIGURA-TE!”. Proiectul este realizat de APPA – Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor, UNSAR – Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare, UNSICAR – Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania, IGPR – Inspectoratul General al Politiei Romane – Directia Rutiera, ISUMB – Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Dealu Spirii” al Municipiului Bucuresti si ANAT – Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania, cu sprijinul unor importante companii de asigurari si de intermediere in domeniu.

Partenerii campaniei sunt companiile ASIROM VIG, BCR Asigurari de Viata VIG, alaturi de PIRAEUS Insurance Broker si OTTO Broker. Proiectul se deruleaza cu sprijinul EUROPA FM, care va difuza timp de 3 luni spotul audio al acesteia. De asemenea, THE MONEY CHANNEL va difuza spotul video al campaniei, acoperirea media fiind asigurata si de partenerii wall-street.ro, 9am.ro, RazvanPascu.ro – cel mai citit blog despre calatorii din Romania si Revista PLAFAR.

Pe langa platforma online dedicata, www.asigura-te.org , campania beneficiaza acum si de sustinerea unei pagini de Facebook, facebook.com/Asigura-Te pe care va invitam sa o urmariti pentru a fi la curent cu activitatile campaniei si pentru a afla noutati din domeniul asigurarilor.

Leave a Reply