Incepe LUNA ASIGURARILOR DE LOCUINTE

Incepe LUNA ASIGURARILOR DE LOCUINTE
informare si educare a populatiei cu privire la asigurarea locuintelor – “TOTUL PENTRU CASA MEA”;

– diseminarea mesajelor cu privire la necesitatea asigurarii locuintei printr-o campanie dedicata derulata prin mijloacele specifice social media;

– organizarea unui eveniment dedicat riscurilor catastrofale si asigurarilor de locuinta: ICAR – Forumul International al Riscurilor Catastrofale, ajuns la a X-a editie.

Campania Nationala “TOTUL PENTRU CASA MEA” este organizata, in parteneriat, de catre APPA – Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor, PAID – Pool-ul de Asigurare impotriva Dezastrelor, UNSAR – Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare, UNSICAR – Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania si beneficiaza de sprijinul EUROPA FM.

Intregul concept are la baza distribuirea a 500.000 de brosuri informative gratuite, continand informatii de interes public referitoare la rolul asigurarilor de locuinte, obligatorii si facultative, precum si cu privire la modalitatea de obtinere a despagubirilor in cazul producerii unei daune.

Materialul va fi distribuit gratuit in toate intersectiile importante din Capitala si in alte 15 mari orase din tara, in marile centre comerciale si nu numai. Distributia se realizeaza si prin intermediul retelelor partenerilor PRESTIGE Broker, OTTO Broker si DESTINE Broker. De asemenea, brosura va fi distribuita impreuna cu editia de marti, 15 octombrie, a Ziarului Financiar.

Mesajul campaniei va fi promovat, in acelasi timp, prin spoturi, stiri si interviuri difuzate de Radio EUROPA FM si The Money Channel, prin materiale de interes public preluate de Wall-street.ro, 9am.ro si asigurarealocuintelor.ro.

Campania beneficiaza de sprijinul unor importante companii de asigurari si brokeraj care opereaza in domeniu: ASIROM VIG, GROUPAMA Asigurari, UNIQA Asigurari, DESTINE Broker, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, GOTHAER Asigurari, OMNIASIG VIG, CARPATICA Asig, GENERALI Romania, CREDIT EUROPE Asigurari, GARANTA, OTTO Broker si PIRAEUS Insurance Broker.

Orice dubii cu privire la necesitatea cresterii gradului de acoperire a asigurarilor de locuinte in tara noastra sunt spulberate de cateva date statistice, pe cat de clare, pe atat de ingrijoratoare:
Romania este una dintre cele mai expuse tari europene la riscul de cutremur;In medie, in tara noastra se produc 15-20 de cutremure pe luna;Doar in Bucuresti, peste 3.000 de locuinte sunt incadrate in clasa I de risc seismic;Un cutremur de 7 grade in Bucuresti ar duce la pierderea de 6.500 de vieti omenesti;Inundatiile din septembrie 2013 de la Galati au afectat 39 de localitati. Un numar de 3.443 de locuinte au suferit pagube. Au fost identificate 227 de locuinte distruse;In perioada 2005 – 2010, inundatiile au provocat pagube totale de peste 3 mld. EUR. Au fost afectate aproape 62.000 de locuinte, din care 15.600 au fost distruse in totalitate;In ultimii ani, s-au reactivat alunecarile de teren in mai multe zone din Romania, din cauza fenomenelor naturale si actiunilor omului;La alunecari de teren sunt expuse 34 de municipii, 78 de orase si 875 de comune.
Pentru a descarca brosura campaniei click aici .

Leave a Reply