Infiintarea ASF si proiectul malpraxisului medical – temele centrale ale editiei din acest an a Conferintei Asiguratorilor din Romania

Infiintarea ASF si proiectul malpraxisului medical – temele centrale ale editiei din acest an a Conferintei Asiguratorilor din Romania
triei de profil. Cele doua aspecte vor fi dezbatute in cadrul celei de-a doua editii a Conferintei Asiguratorilor din Romania, organizata de Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), care va avea loc joi, 20 iunie a.c., la Hotel Intercontinental.

Conferinta include doua sesiuni de lucru. Prima va fi dedicata noilor evolutii legate de trecerea la supravegherea integrata a institutiilor financiare nebancare si infiintarea ASF. Vor fi analizate efectele acestor masuri asupra pietei asigurarilor, avantajele sistemului integrat de supraveghere si reglementare, perspectivele privind atragerea de noi investitii in asigurari prin politici si strategii coerente de dezvoltare precum si aspecte ale colaborarii ASF cu organizatiile profesionale din piata asigurarilor.

Cea de-a doua sesiune de lucru se va axa pe analiza proiectului de modificare legislativa privind malpaxis-ul medical, proiect ce urmeaza sa intre in curand in dezbatere publica. Participantii vor incerca sa identifice implicatiile noilor prevederi legale asupra industriei asigurarilor si sa dezbata aspecte ale colaborarii dintre medic-pacient-asigurator in rezolvarea cazurilor de malpraxis medical.

Conferinta Asiguratorilor din Romania va include si un moment de decernare a premiilor pentru excelenta in asigurari. Vor fi premiate cel mai bun articol de presa pe teme de asigurari si cea mai buna carte de asigurari in 2012, precum si cele mai bune campanii de educare, respectiv de responsabilitate sociala in domeniu din anul precedent.

In cadrul evenimentului sunt asteptati sa participe peste 150 de specialisti din asigurari si reasigurari, precum si reprezentanti din domeniul medical si domeniile conexe.

Leave a Reply