INSURANCE Profile: Austriecii detin o treime din piata de asigurari din Romania

INSURANCE Profile: Austriecii detin o treime din piata de asigurari din Romania
de asigurari, toate in Top 10: OMNIASIG, ASIROM si BCR Asigurari de Viata – subscrieri totale de circa 460 mil. EUR (echivalentul unui sfert din piata). Diferenta pana la 600 mil. EUR a fost realizata de celelalte companii austriece prezente in piata, dintre care doua membre ale UNIQA Group (UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de Viata), GRAWE Romania si asiguratorul cu pasaport european PORSCHE Versicherungs.

Companiile “nemtesti” prezente pe piata din Romania sunt ALLIANZ-TIRIAC, Gothaer Asigurari, SIGNAL IDUNA si ERGO Viata, cota de piata a celor patru societati totalizand, pentru finalul anului 2012, circa 11,4% – 217 mil. EUR, din care 202 mil. EUR fiind realizate doar de ALLIANZ-TIRIAC.

In ceea ce priveste asiguratorii din Franta (GROUPAMA, AXA Life, CARDIF si BRD Viata), cota de piata cumulata a acestora a reprezentat, in decembrie 2012, circa 11,2% (212 mil. EUR), din care echivalentul a 9,6% a fost realizat de GROUPAMA Asigurari.

Olanda este a patra prezenta puternica pe piata de asigurari din Romania, prin trei societati de profil, orientate in special spre segmentul de asigurari de viata: ING Asigurari de Viata, EUREKO Romania si Sucursala AEGON: insumat, cele trei societati au realizat un volum de prime brute subscrise de peste 137 mil. EUR (7,2% din totalul pietei).

Rezultatele preliminare integrale ale pietei asigurarilor din Romania aferente anului 2012 le puteti citi, in exclusivitate, in cel mai nou numar al Revistei de Specialitate INSURANCE Profile – www.insuranceprofile.ro .

In curand, va fi lansat un nou produs Media XPRIMM!

Leave a Reply