INSURANCE PROFILE: Brokerii au intermediat o treime din totalul politelor property

INSURANCE PROFILE: Brokerii au intermediat o treime din totalul politelor property
rmediat 44% din totalul primelor, arata cifrele centralizate de INSURANCE Profile.

Topul companiilor de brokeraj pe segmentul de asigurari property a fost alcatuit din MARSH Romania, GRAS SAVOYE Romania si SAFETY Broker, cele trei companii generand insumat, un volum de prime intermediate de circa 15 mil. EUR. Top 5 a fost completat de PIRAEUS Insurance Broker si MILLENIUM Insurance Broker, cu 1,6 mil. EUR, respectiv 1,2 mil. EUR – prime intermediate.

Pentru cele cinci companii mentionate, asigurarile property au reprezentat in portofoliile acestora intre 7,3% (in cazul SAFETY Broker), respectiv 42,9% – GRAS SAVOYE Romania. In cazul liderului pietei de brokeraj – MARSH Broker, asigurarile property au generat circa 29% din totalul primelor intermediate de companie.

Potrivit rezultatelor financiare furnizate de un numar de peste 70 companii de brokeraj in asigurari, portofoliul AGROPROTECTOR 2010 Broker de Asigurare a depins in masura de 93% de polite de asigurare property. Compania s-a clasat pe a noua pozitie in “Topul brokerilor property”, cu un volum de prime intermediate de circa 0,94 mil. EUR. Potrivit datelor disponibile in Registrul Brokerilor de Asigurare pe site-ul autoritatii de supraveghere, societatea a fost infiintata in decembrie 2010 in municipiul Craiova – judetul Dolj.

Puteti citi statisticile complete ale pietei de asigurare accesand InsuranceProfile Interactiv (www.insuranceprofile.ro ). Aplicatia permite crearea de rapoarte personalizate care contin rezultatele financiare ale companiilor de asigurari si brokeraj in asigurari din Romania (n. red.: doar cele care au furnizat date), structurate trimestrial si ierarhizate pe clase de asigurare incepand din 2008 si pana in prezent.

Leave a Reply