INSURANCE Profile Interactiv: Daunele depasesc subscrierile pe CASCO pentru al patrulea an consecutiv

INSURANCE Profile Interactiv: Daunele depasesc subscrierile pe CASCO pentru al patrulea an consecutiv
pietei de asigurari din Romania (subscrieri de circa 2,4 mld. EUR in decembrie 2008) -, segmentul CASCO genera un volum de subscrieri de circa 227 mil. EUR, in vreme ce daunele platite de companii se situau la jumatate – 111 mil. EUR. Odata cu inceputul crizei financiare, an de an afacerile asiguratorilor pe acest segment de piata au ajuns sa reprezinte valori din ce in ce mai scazute, astfel ca, in T1 2013, acestea reprezentau mai putin de jumatate din valoarea consemnata cu sase ani inainte: 99 mil. EUR. Totodata, valoarea daunelor s-a mentinut in jurul aceleiasi valori, cifra calculata de INSURANCE Profile Interactiv fiind de 112 mil. EUR.

Segmentul CASCO a ajuns in aceasta situatie pe fondul valorilor tot mai mari ale daunelor platite, in raport de volumul de prime brute subscrise. Pentru ianuarie-martie 2013, valoarea daunelor o depaseste pe cea a subscrierilor in cazul OMNIASIG VIG (cu circa 16,3 mil. EUR), ASTRA Asigurari (3 mil. EUR), GENERALI Romania (0,9 mil. EUR) sau ASIROM VIG (0,7 mil. EUR).

INSURANCE Profile Interactiv permite utilizatorilor InsuranceProfile.ro accesul la crearea de rapoarte personalizate care contin rezultatele financiare ale companiilor de asigurari si brokeraj in asigurari, structurate si ierarhizate pe clase de asigurare aferente fiecarui trimestru incepand cu anul 2008 pana in prezent, pentru toate companiile din piata asigurarilor din Romania care au furnizat date.

Accesul la noua aplicatie se realizeaza prin intermediul unui cont de abonat, iar plata abonamentelor se realizeaza online.

Doar doua secunde a durat generarea raportului prezentat mai sus. Pretul acestuia a fost de 225 credite, echivalentul a 22.5 EUR. Pentru exportarea datelor in format editabil (Excel) pretul a fost de 50 credite (5 EUR).

Leave a Reply