INSURANCE Profile: Pentru al patrulea an consecutiv, daunele depasesc subscrierile pe CASCO

INSURANCE Profile: Pentru al patrulea an consecutiv, daunele depasesc subscrierile pe CASCO
atat pe segmentul asigurarilor de viata, cat si la nivelul celor generale, primul semestru al anului 2013 a mai confirmat inca o data prezenta crizei in piata auto din Romania.

In iunie 2013, situatia din clasa III de asigurari generale poate fi tradusa prin “al saselea prim semestru consecutiv” de scadere, respectiv prin “al patrulea prim semestru de an consecutiv” in care valoarea daunelor platite de asiguratori o depaseste pe cea a primelor brute subscrise. Mai mult decat atat, fata de iunie 2008, segmentul de asigurari CASCO s-a injumatatit – atat ca volum, cat si ca pondere in piata, fiind, practic, linia de asigurari care s-a diminuat cel mai mult in perioada iunie 2008 – iunie 2013.

Care ar fi cauzele? Renuntarea la o parte din protectia CASCO, atat de catre companii, cat si de catre persoanele fizice, scaderea vanzarilor de autoturisme noi – cu potential de asigurare, imbatranirea parcului auto (peste 3,2 de milioane de autoturisme cu o vechime de peste 10 ani), inasprirea conditiilor de creditare, precum si prabusirea altor piete conexe – precum cea a leasingului financiar pentru autovehicule (conform statisticilor ALB, in S1 2008 – aceasta piata masura peste 2 mld. EUR, in vreme ce in S1 2013 ea totaliza circa 400 mil. EUR).

In ceea ce priveste activitatea companiilor de asigurare, pentru perioada ianuarie-iunie 2013, pentru un numar de 10 companii de asigurare (dintr-un total de 20 care au raportat pentru INSURANCE Profile activitate pe acest segment de piata), valoarea daunelor platite a depasit-o in cifre absolute pe cea a subscrierilor. CLICK pentru accesa datele integrale.

Rezultatele complete ale pietei de asigurari sunt disponibile pe www.insuranceprofile.ro , la sectiunea INSURANCE PROFILE INTERACTIV – aplicatia ce permite crearea de rapoarte personalizate ce contin rezultatele financiare ale companiilor de asigurari si brokeraj in asigurari din Romania (n. red. doar cele care au furnizat date), structurate si ierarhizate pe clase de asigurare aferente fiecarui trimestru incepand cu anul 2008 pana in prezent.

Leave a Reply