Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 1 Complezi formularul
pentru a calcula pretul unui RCA ieftin
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 2 Calculam preturile RCA, alegi asigurarea RCA
care ti se potriveste.
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 3 Comanzi asigurarea
RCA
si noi livram gratuit oriunde in tara.
Telefon: 0770 191 544
Program L-D: 9-18

INSURANCE Profile: Vacante cu surprize. Politele travel au scazut cu 10% anul trecut

INSURANCE Profile: Vacante cu surprize. Politele travel au scazut cu 10% anul trecut
Turism din Romania. Astfel, “in ciuda unui debut rezervat, anul 2012 ne-a oferit argumente sa consideram ca turismul nu se afla in recesiune”, declara Corina MARTIN, Presedinte ANAT.

Pana in anul 2007, piata de asigurari de calatorii in strainatate a cunoscut evolutii crescatoare semnificative, pe fondul obligativitatii achizitionarii acestora la iesirea din tara. In 2008, raportat la 2007, subscrierile aferente acestor polite au cunoscut primul declin in valoare absoluta cu circa 900 mii euro, ajungand la 13,1 mil. EUR – perioada care coincide cu primul an dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, a aparitiei Cardului European ca alternativa la asigurare, respectiv declansarea crizei globale. Un an mai tarziu, in 2009, totalul pietei a ajuns pana la 10 mil. EUR, pentru ca la finalul anului 2012 sa reajunga la o valoare apropiata celei din 2008.

Cardul european, turismul si criza nu sunt singurii factori cu care trebuie sa lupte asiguratorii pentru cresterea vanzarilor de asigurari turistice. Poate una dintre cele mai importante trasaturi ale acestui tip de polite este caracterul sezonier, statisticile INSSE indicand ca romanii pleaca in strainatate (atat in calatorii de vacanta, cat si in vizite la prieteni) in lunile august, iulie si decembrie, respectiv calatorii de afaceri – in lunile august, iulie si mai.

Evolutie PBS asigurari travel (mil. EUR)

In ciuda crizei economice, este de asteptat ca si in 2013 numarul romanilor care aleg destinatii externe pentru a-si petrece vacanta sa fie in crestere, reprezentantii agentiilor de turism anuntand ca rezervarile pentru sejururi in strainatate au crescut cu peste 20%.

“Avem si multe rezervari fata de anul trecut, cam cu 20%. Aceasta este media. Sunt unele agentii care au vandut si cu 30 – 40% mai mult fata de anul trecut. Isi cumpara vacante mai devreme pentru ca sunt mai ieftine. S-a folosit foarte bine produsul de early booking – inscrieri timpurii”, a explicat Dragos RADUCAN, Vicepresedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, citat de Digi 24. Potrivit oficialilor Federatiei Patronatelor din Turism, suma medie pe care o aloca romanii vacantelor in strainatate este cuprinsa intre 500 EUR si 560 EUR.

Rezultatele preliminare integrale ale pietei asigurarilor din Romania aferente anului 2012 le puteti citi, in exclusivitate, in cel mai nou numar al Revistei de Specialitate INSURANCE Profile – www.insuranceprofile.ro .

In curand, va fi lansat un nou produs Media XPRIMM!

Leave a Reply