Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 1 Complezi formularul
pentru a calcula pretul unui RCA ieftin
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 2 Calculam preturile RCA, alegi asigurarea RCA
care ti se potriveste.
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 3 Comanzi asigurarea
RCA
si noi livram gratuit oriunde in tara.
Telefon: 0770 191 544
Program L-D: 9-18

Investitiile ALLIANZ in energie verde vor ocoli Romania in urmatorii ani

Investitiile ALLIANZ in energie verde vor ocoli Romania in urmatorii ani
el putin pentru urmatorii cativa ani, este de asteptat ca Romania sa ramana in afara zonei in care avem planificate astfel de investitii directe. Totusi, am remarcat cresterea sustinuta a activitatilor de dezvoltare de proiecte eoliene si solare, un lucru pozitiv pentru piata locala pe termen mediu”, a declarat David JONES, Seful Diviziei de Investitii in Energie Regenerabila a ALLIANZ Capital Partners.

La 31 iulie 2013, in Romania se aflau in functiune turbine eoliene cu o capacitate de 2.198 MW, panouri fotovoltaice de 413 MW, microhidrocentrale de 474 MW si proiecte pe biomasa de 52 MW, potrivit datelor TRANSELECTRICA. Capacitatea instalata in panourile fotovoltaice a consemnat, in 2013, un salt spectaculos. Daca la 31 decembrie 2012 existau in Romania parcuri fotovoltaice cu o capacitate cumulata de 49,3 MW, dupa sapte luni erau in functiune proiecte de 413 MW.

In schimb, in prezent, compania ALLIANZ-TIRIAC este activa pe piata proiectelor locale in acest domeniu.

“Pana la sfarsitul anului curent, estimam ca vom ajunge sa oferim protectie prin asigurare pentru parcuri de energie regenerabila cu capacitate agregata de aproape 500 MW”, a declarat Sorin CHITEA, Seful Departamentului subscriere Asigurari Generale ALLIANZ-TIRIAC, responsabil cu dezvoltarea programelor de protectie in sectorul energiei regenerabile.

Grupul german ALLIANZ, care, in 2005 a efectuat prima investitie intr-un parc eolian, prin intermediul ALLIANZ Capital Partners, este unul dintre cei mai activi jucatori pe piata energiei regenerabile. La momentul actual, in portofoliul ALLIANZ se regasesc sa numere 42 parcuri eoliene si 7 parcuri solare localizate in Franta, Germania, Italia si Suedia. Aceste unitati au o capacitate generatoare de energie de peste 1.000 MW, producand suficienta energie pentru a alimenta aproximativ 500.000 de gospodarii din Europa – adica asigurarea energiei pentru un oras precum Bruxelles.

Cele mai recente investitii in energie verde finalizate de ALLIANZ Capital Partners se refera la achizitia, in numele ALLIANZ, a trei parcuri eoliene din Franta, aflate in stadiul de constructie si avand o capacitate cumulata de 40 MW, respectiv a unui proiect eolian functional de 30 MW situat in sudul Italiei.

“Plasamentele in energie regenerabila au maturitati de 25 de ani sau mai mult. Asiguratorii au nevoi specifice in privinta managementului plasamentelor. O parte importanta a raspunderilor asumate au scadente indepartate. Politele de asigurari de viata sau anuitatile contractate astazi ajung la scadenta dupa multi ani sau chiar dupa decade. Pentru a-si indeplini aceste obligatii, asiguratori precum ALLIANZ au nevoie de investitii stabile si de randamente optime pe termen lung, adica exact ceea ce ofera astazi parcurile solare si eoliene”, a explicat David JONES.

Pe de alta parte, orientarea catre acest tip de investitii alternative imbunatateste gradul de diversificare a activelor administrate de ALLIANZ. In timp ce veniturile anuale generate de parcurile eoliene si solare au un anumit grad de volatilitate naturala generata de conditiile climatice, aceasta volatilitate nu este in niciun fel corelata cu evolutiile pietelor financiare.

Nu in ultimul rand, investitiile in proiecte eoliene si solare ofera un flux anual de venituri atractiv, cu un raport risc-randament acceptabil.

“Randamentele parcurilor eoliene si solare sunt cu adevarat convingatoare. In acest moment vorbim despre randamente anuale de circa 7 procente – mult peste cele generate actualmente de celelalte categorii de active – si, in plus, ele sunt complet decuplate de urcusurile si coborasurile pietelor financiare”, subliniaza David JONES.

Asadar, Italia, Germania si Franta vor ramane principalele arii in care se vor concentra asemenea investitii, insa sunt monitorizate si alte piete Europene catre care s-ar putea orienta investitiile in energie regenerabila ale ALLIANZ, pe masura aparitiei unor oportunitati.

Leave a Reply