Ionel DIMA: CASCO este un contract comercial, asa ca asiguratorul poate stipula orice conditii doreste

Ionel DIMA: CASCO este un contract comercial, asa ca asiguratorul poate stipula orice conditii doreste
contractuale doreste. Acestea trebuie insa sa fie agreate de potentialul asigurat”, a declarat Ionel DIMA, Vicepresedintele AVUS Group.

Totusi, majoritatea companiilor de asigurari nu au interzis in vreun fel accesul la alte unitati reparatoare, insa pentru a-si determina clientii sa aleaga unul din service-urile lor partenere, ofera reduceri substantiale, de pana la 18% din prima de asigurare.

“Asiguratorii impun anume unitati reparatoare cu care au contract pentru a putea tine sub control atat pretul pieselor, cat si al manoperei. Este normal ca atunci cand un asigurator face contract cu o anumita unitate reparatoare, aceasta sa-i ofere preturi foarte avantajoase (in schimbul volumului) si sa accepte si termene de plata mai lungi”, a spus Ionel DIMA.

De asemenea, acesta a subliniat ca potentialul asigurat sau brokerul lui pot incerca sa negocieze conditiile contractuale.

“Din pacate, exista exemple de service-uri absolut «normale» care aplica, atunci cand plateste un asigurator reparatia, tarife mult mai mari chiar decat media pietei sau chiar reprezentantele”, a concluzionat Ionel DIMA.

Pe de alta parte, aceasta practica este interzisa pe politele RCA. “Pe RCA nu este admisibila indrumarea abuziva a pagubitului catre o anumita unitate, agreata prin contract de catre asigurator”, a concluzionat Ionel DIMA.

Asigurarile auto si aspecte legate de metodele de reducere a costurilor vor fi dezbatute in cadrul Zilei Asigurarilor Auto ce va avea loc pe 22 mai, la Sinaia, in cadrul Forumului International Asigurari-Reasigurari. AVUS Group este Partener al FIAR 2013, precum si al conferintei dedicate asigurarilor auto.

Leave a Reply