Jaguar F-TYPE a fost desemnata masina cu cel mai bun design al anului 2013

Jaguar F-TYPE a primit distinctia “Masina cu cel mai bun design din lume” in cadrul prestigioasei competitii World Car Awards 2013

In cadrul procesului de jurizare, au fost luate in considerare 43 de masini, iar lista a fost redusa la cateva nume de catre o comisie de experti in design, inainte de a fi trimisa catre jurizare celor 66 de membri ai competitiei “Car of The Year”.

Ian Callum, Director de Design Jaguar, a declarat: “Niciun alt proiect nu mi-a oferit mai multa placere decat crearea design-ului F-TYPE. Este un proiect pe care l-am asteptat inca de la inceputul colaborarii mele cu Jaguar si care ne-a oferit, atat mie, cat si echipei mele, o mare statisfactie. F-TYPE este un model sport care pastreaza valorile de baza ale brandului – frumusetea siluetei si puritatea formei – si sunt onorat ca juriul competitiei “Car of The Year” ne-a recunoscut, prin acest premiu, munca depusa”.

Comisia de experti a apreciat modelul Jaguar F-TYPE pentru faptul ca “ampatamentul lung, lungimea redusa si aripile proeminente confera acestei masini o tinuta aparte. Conturul in plan orizontal, cu un aspect conic in jurul usii, pune in valoare aripa robusta din spate, care adaposteste rotile. Exteriorul F-TYPE pastreaza caracterul elegant tipic Jaguar, in proportia sa orizontala si suprafetele rotunjite, avand totodata un aspect foarte dinamic. Este clar o masina menita pentru sofer, iar pentru confortul pasagerului din dreapta a fost integrat in consola centrala un maner de prindere”.

Premiul i-a fost inmanat lui Adrian Hallmark, Global Brand Director Jaguar, in cadrul Salonului Auto de la New York. Acesta a declarat : “F-TYPE reprezinta primul model sport, lansat de mai bine de 50 de ani, care inglobeaza complet ADN-ul Jaguar. Arhitectura si tehnologia masinii se ridica la cele mai inalte standarde si sunt ambalate intr-un design legendar si progresiv, ce nu putea defini decat un Jaguar – “Callum nefiltrat”, asa cum il numim noi intern. Este la fel de dinamic si rafinat precum orice model sport Jaguar si este o propunere unica din perspectiva pretului si a performantei. Aceasta combinatie de factori a inspirat, in mod evident, juratii si suntem onorati si incantati sa primim aceasta distinctie”.

Leave a Reply