James GRINDLEY: Nu anticipez o evolutie semnificativa a vanzarilor online pentru segmentul corporate

James GRINDLEY: Nu anticipez o evolutie semnificativa a vanzarilor online pentru segmentul corporate
rate, nu anticipez o dezvoltare semnificativa pe vanzarea online”, a afirmat James GRINDLEY, CEO si Presedinte al Consiliului de Administratie, CertAsig. Distributia politelor de asigurare pe Internet reprezinta una dintre temele dezbatute la Ziua Brokerilor, conferinta organizata in cadrul Forumului International Asigurari-Reasigurari 2013.

“De fapt, sunt in favoarea negocierilor fata in fata intre broker si asigurator, model urmat de altfel de piata londoneza LLOYD’s. Unii pot spune ca este o abordare invechita, insa succesul companiei CertAsig se datoreaza acestei strategii, si implicit colaborarii eficiente de care ne bucuram alaturi de brokerii nostri fideli”, a adaugat James GRINDLEY.

In cadrul Zilei Brokerilor vor fi discutate si rezultatele pietei de intermediere in anul 2012, precum si perspectivele pentru 2013. Primele intermediate de companiile de brokeraj sunt in continua crestere si, implicit, rolul consultantilor in procesul de achizitionare.

“Am fost incantat sa constat cresterea primelor intermediate de piata de brokeraj cu o pondere de 43% din totalul pietei in anul 2012. Este evident ca brokerii adauga valoare procesului de cumparare a asigurarilor, mai ales pentru produsele sofisticate non-auto, care necesita consultanta in alegerea tipului de acoperire, stabilirea unei prime corecte, dar si in solutionarea daunelor, daca este cazul”, a explicat CEO-ul CertAsig.

Pentru 2013, tendinta este in continuare una de crestere pentru piata de intermediere. “Cred ca firmele de brokeraj vor castiga in continuare teren pe piata asigurarilor din Romania, pe parcursul acestui an. Asiguratorii romani cauta sa isi diversifice din ce in ce mai mult portofoliul de produse pentru a reduce expunerea acestora pe segmentul auto si, ca atare, vor cere sprijinul brokerilor pentru a-si atinge acest obiectiv. Implicarea companiilor de brokeraj este mai puternica in randul clientilor de tip IMM-uri, deoarece acest segment necesita expertiza unor specialisti in alegerea produsului de asigurare potrivit nevoilor lor”, a completat James GRINDLEY.

O analiza de ansamblu a pietei de intermediere din Romania, evolutia brokerului de la distribuitor de asigurari la Vanzator-Consultant sau relatia Client – Broker – Asigurator vor fi teme dezbatute in cadrul Zilei Brokerilor, conferinta ce va avea loc luni, 20 mai, la Sinaia, in cadrul FIAR 2013. CertAsig este si in acest an Partener Principal al FIAR 2013 si Partener al Zilei Brokerilor de Asigurare.

Detalii despre programul complet sunt disponibile aici !

Pentru a va rezerva un loc in cadrul evenimentului, click aici !

Leave a Reply