Kia creste in vanzari

Kia Motors a inregistrat o crestere de 13,9% a vanzarilor la nivel global in ianuarie 2013.
Cumpara RCA ieftin Kia online!
Nu mai putin de 211.088 de autoturisme Kia au fost comercializate la nivel mondial in prima luna a anului 2013, ceea ce reprezinta o crestere totala de 13,9% a vanzarilor companiei comparativ cu perioada similara a anului trecut. Piete precum China (+50,3%), Europa (+6,3%), Korea (+6%), cele regionale generale (+4,1%) sau Nord Americana (+1,7%) au contribuit la succesul raportat de Kia.

Kia Motors Corporation a facut un bilant al vanzarilor totale inregistrate la nivel mondial (vanzarile la export, cele de pe piata autohtona – Coreea de Sud, dar si a celor inregistrate de unitatile de productie din alte tari) pentru vehiculele de pasageri, vehicule recreationale (RV-uri) si comerciale, in luna ianuarie a anului 2013. Cele 211.088 de unitati comercializate reprezinta o imbunatatire cu 13,9% a cifrelor inregistrate in ianuarie 2012.

Prima luna a anului a marcat o crestere considerabila, un procent cu doua cifre, in China; 57.575 de vehicule Kia au fost comercializate pe acea piata (+50,3% comparativ cu perioada similara a anului precedent). Și celelalte piete pe care activeaza compania au urmat aceeasi tendinta, in Europa comercializandu-se 38.059 unitati (+6,3%), 36.250 de unitati in Coreea de Sud (+6%), 39.299 unitati comercializate in regiunile generale, adica un plus de 4,1% (in aceasta categorie sunt cuprinse pietele din America Centrala si de Sud, zona Caraibe, Asia – cu exceptia Chinei si a Coreei de Sud, zona Pacific, Orientul Mijlociu si Africa) si un total de 39.975 unitati (+1,7%) vandute in America de Nord. Toate aceste rezultate au condus la cele mai bune valori inregistrate de companie in luna ianuarie, in istorie.


Cel mai bine comercializat model Kia la nivel mondial in luna ianuarie a fost Rio (Segmentul B), cunoscut drept K2 in China, cu un total de 35.860 exemplare. Al doilea in topul vanzarilor a fost Cerato (comercializat si sub numele Forte in anumite regiuni) care a numarat 33.940 unitati. in acest clasament a urmat SUV-ul Sportage (30.565 unitati), Optima (19.962 unitati) si noul Sorento (14.881 unitati).

Succesul reportat de Kia este cu atat mai important cu cat, la nivel european, piata auto a inregistrat o noua scadere a vanzarilor totale in luna ianuarie, comparativ cu anul precedent. Procentual, diferenta dintre ianuarie 2013 si ianuarie 2012 este de 8,7% cu minus. Concret, cele 885.159 de autovehicule comercializate in prima luna a acestui an reprezinta cea mai slaba performanta a pietei din 1990 incoace.

Tae-Hyun Oh, vice presedinte executiv si COO al Kia Motors Corporation, a declarat: “Intotdeauna este foarte placut cand inregistrezi o crestere cu doua zecimale a vanzarilor totale, comparativ cu perioada similara a anului precedent, si suntem foarte incantati in special de evolutia excelenta de pe piata din China. Speram, si ne asteptam ca performantele companiei noastre in acea regiune sa creasca in continuare, iar odata cu cea de-a treia unitate de productie pe care o vom deschide in China vrem sa devenim si mai performanti in vanzari pe o piata strategica foarte importanta.”

Cumpara RCA ieftin Kia online!

Leave a Reply