Lamborghini Veneno, în lumina reflectoarelor

Lamborghini Veneno, în lumina reflectoarelor

Salonul Auto de la Geneva promitea spectacol, anunțându-se cu două supercaruri rivale mult așteptate: Ferrari F150 și McLaren P1 (pe care deja ai putut să-l vezi în poze oficiale). În tot acest timp, italienii din Sant’Agata – care aniversează anul acesta jumătate de secol de existență – și-au însușit veștminte negre și să evite lumina reflectoarelor, rezervate celor doi mai sus menționați. Apoi, thunder strike! Au făcut un pas în față cu modelul lor aniversar, pregătit să împroaște otravă peste tot. Dragă internet, iată ceva de care nu poți decât să te temi: Lamborghini Veneno.

Bazat pe structura monococă din fibră de carbon a lui Aventador LP700-4, Veneno se folosește de o versiune îmbunătățită a motorului V12 de 6,5 litri aspirat pentru a împrăștia teroare.

Sau de a fi foarte, foarte rapid. Prin „versiune îmbunătățită” a se înțelege un plus de putere, de la 700 la 740 CP. Nu știm cât de repede este, în cifre, dar bănuim că toată puterea asta, manageriată de o cutie robotizată în șapte trepte, transformă sprinturile în adevărate lansări de torpilă. Uite, ca să nu zici că ai citit degeaba până aici, îți spunem singura cifră de performanță pe care o avem în momentul de față: viteza maximă este de 354 km/h – cel mai rapid Lambo creat vreodată.

Totul vine și cu o etichetă pe măsură: 3,6 milioane de euro. Asta nu a împiedicat, totuși, cele trei exemplare să se vândă. Deja și-au găsit viitoarele căminuri.