Lipsa contactului personal duce la o dezinhibare a comportamentului infractional in asigurari

Lipsa contactului personal duce la o dezinhibare a comportamentului infractional in asigurari
a mai mentionam inca un lucru: in astfel de perioade critice, multe societati inmultesc masurile de control, ceea ce are ca efect cresterea gradului de identificare a fenomenului de inselaciune si a cifrelor privind frecventa cazurilor de inselaciune”, subliniaza Roland WORNER, Seful Departamentului Anti-frauda din cadrul ZURICH Insurance Company.

De altfel, companiile de asigurari din Europa investesc tot mai mult in masurile de preventie si compatere ale fraudei, porning de la procesul de vanzare, pana la construirea de baze de date comune si de programe de colaborare la nivel international.

In acelasi timp, si creativitatea celor care comit fraude se afla in continua evolutie. “Creativitatea nu cunoaste limite. Din propria experienta, va pot spune ca modurile de operare practicate in Europa de Est nu difera foarte mult de cele din Europa de Vest. Incidenta fraudelor si cifrele privind frecventa sunt, de regula, explicate in diferite carti de business. Bineinteles ca existenta criminalitatii organizate joaca si ea un rol in acest context, mai ales ca, intre timp, in multe tari, criminalitatea organizata a ajuns sa priveasca frauda in asigurari ca pe un domeniu de activitate profitabil”, a adaugat Roland WORNER.

Un alt aspect este ca era digitala a influentat semnificativ tendintele infractionale in crestere si a generat o multiplicare a cazurilor de inselaciune. “Acest lucru se datoreaza, prin altele, faptului ca produsele de asigurare pot fi achizitionate online, iar cazurile de dauna sunt solutionate tot online. Lipsa contactului personal duce la scaderea gradului de inhibare a comportamentului infractional. “Relatia cu clientul” absolut necesara in activitatea traditionala dispare acum, iar gandul sau preocuparea ca-ti inseli “propriul asigurator” nu mai exista”, a explicat Seful Departamentului Anti-Frauda al ZURICH Insurance Company.

Acestea vor fi unele dintre subiectele de discutie ale conferitnei “Frauda impotriva Asigurarilor” ce va avea loc pe 28 octombrie a.c. la Bucuresti. Roland WORNER va fi unul dintre vorbitorii principali ai celei de a doua editii a evenimentului.

In cadrul celei de-a doua editii a Conferintei “Frauda impotriva asigurarilor”, organizata de Pro Fiduciaria, in parteneriat cu AVUS Romania, specialistii din piata locala si din strainatate vor analiza modalitati de identificare si prevenire a acestui fenomen. 1asig.ro sprijina evenimentul in calitate de Partener Media si va ofera sansa de a castiga una din cele 5 invitatii gratuite.

Pentru a participa la concurs, lasati un comentariu la ACEST articol cu o intrebare pe care ati dori sa o adresati invitatilor conferintei, privind frauda in asigurari. Cele mai interesante cinci intrebari vor fi premiate cu cate o invitatie gratuita de participare la eveniment si vor fi adresate in direct invitatilor in cadrul evenimentului. Termenul pana la care puteti inscrie un comentariu in concurs este luni, 14 octombrie, ora 23:59. Pentru a putea intra in concurs, comentariile trebuie sa fie asociate unei adrese valide de e-mail (deoarece aceasta va fi utilizata pentru identificarea si contactarea castigatorilor).

Pentru detalii si inscriere la eveniment, click aici.

Leave a Reply