Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 1 Complezi formularul
pentru a calcula pretul unui RCA ieftin
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 2 Calculam preturile RCA, alegi asigurarea RCA
care ti se potriveste.
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 3 Comanzi asigurarea
RCA
si noi livram gratuit oriunde in tara.
Telefon: 0770 191 544
Program L-D: 9-18

Medierea obligatorie si stabilirea de limite pentru despagubirile morale, printre principalele avantaje aduse de legea malpraxisului

Medierea obligatorie si stabilirea de limite pentru despagubirile morale, printre principalele avantaje aduse de legea malpraxisului
e act normativ prevede ca medicii pot fi asigurati pentru incidente petrecute cu pana la trei ani inainte de incheierea unei polite de asigurare, atat pentru daune materiale, cat si pentru prejudicii morale, pana la un anumit plafon ce urmeaza a fi stabilit prin Hotarare de Guvern.

Avand in vedere limitarea daunelor morale, asiguratorii vor putea sa estimeze activitatea financiara si vor putea negocia despagubirea la un nivel inferior al cuantumului maxim pentru care se incheie contractul de asigurare.

De asemenea, o alta prevedere importanta este faptul ca pacientii vor putea solutiona eventualele litigii in amiabil in cel mult sase luni, prin procedura medierii. Procedura de solutionare amiabila va fi obligatorie si prealabila actiunii judiciare, care ramane fara obiect in cazul intelegerii partilor. “Cetateanul va putea sa beneficieze de o negociere prealabila inainte de a face o actiune in justitie, ceea ce il ajuta sa stie ca in 6 luni poate sau nu sa rezolve o problema. Cetateanul nu va plati pentru mediere”, a spus Ministrul.

De asemenea, pacientii vor beneficia de un evaluator care poate fi desemnat sau ales de ei dintr-un corp de experti. In plus, un mediator va putea negocia valoarea daunei morale cu pacientul si asiguratorul.

Click aici pentru proiectul de lege.

Leave a Reply