Menekse UCAROGLU, AIIF 2013: Autoritatile din Turcia sunt pregatite pentru reforma in sanatate

Menekse UCAROGLU, AIIF 2013: Autoritatile din Turcia sunt pregatite pentru reforma in sanatate
gurari din Azerbaidjan ca la inceputul lunii mai au demarat discutiile dintre autoritatea de supraveghere in asigurari, Trezoreria, companiile de asigurare si operatori medicali privati privind crearea unui cadru de cooperare.

Interesant este ca autoritatile turce sunt deja pregatite pentru reforma sistemului de sanatate, intrucat tara beneficiaza deja de existenta unui centru informational, SAGMER, ce administreaza si opereaza o baza de date, care, in scopul prevenirii tentativelor de frauda si al evitarii asigurarilor dublate, colecteaza toate informatiile legate de asigurarile private de sanatate.

In prezent, chiar si in asteptarea reformei sistemului de sanatate, circa 2,5 milioane de turci au o asigurare privata de sanatate, piata crescand cu circa 10-15% in ultimii doi ani, a aratat Menekse UCAROGLU. Un numar de 23 de asiguratori sunt autorizati sa ofere asigurari private de sanatate ,din care primele trei detin aproape jumatate din piata.

AIIF 2013 – Forumul International de Asigurari din Azerbaidjan, care se desfasoara in perioada 20-21 iunie 2013, la Baku. Evenimentul este organizat in parteneriat de Asociatia Asiguratorilor din Azerbaidjan si de Media XPRIMM, cu sprijinul oficial al Ministerului de Finante din Azerbaidjan.

Leave a Reply