MOLDCARGO se mentine in Top 3 si raporteaza rezultate stabile in S1/2013

MOLDCARGO se mentine in Top 3 si raporteaza rezultate stabile in S1/2013
etragerii autorizatiei pentru emiterea certificatelor internationale de asigurare Cartea Verde din aprilie 2013, rezultatele activitatii asiguratorului in primele 6 luni ale anului 2013 indica o crestere pe anumite clase din portofoliului companiei. Astfel, pe linia de asigurarea RCA a fost inregistrata o crestere de 6,9%, +30,1%pe CASCO si +36,5% pe clasa de asigurari de incendiu si alte calamitati naturale, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2012.

Prin urmare, MOLCARGO isi mentine pozitia a treia in clasamentul societatilor de profil din Moldova, detinand o cota de piata de 11,60% din totalul pietei si 12,32% din totalul primelor brute subscrise aferente clasei asigurarilor generale.

“Factorii care au determinat mentinerea stabilitatii si dezvoltarea produselor de asigurare ale societatii sunt cresterea numarului de subdiviziuni inregistrate la 58 unitati comparativ cu 40 unitati detinute la finele semestrului I al anului 2012; imbunatatirea relatiilor de parteneriat dezvoltate cu intermediarii in asigurari, companiile de leasing si bancile comperciale, si nu in ultimul rand, cresterea calitatii serviciilor acordate clientilor”, a declarat Cristina DOLGHI, Director General, MOLDCARGO, pentru portalul specializat www.xprimm.md.

Amintim ca in primele sase luni ale anului curent, cele 17 companii active pe piata de asigurari din Republica Moldova au raportat un volum total de prime brute subscrise de 571,52 mil. MDL (35,4 mil. EUR), cu 14,07% mai mult fata de perioada similara din S1 2012.

Structura portofoliu MOLDCARGO

Leave a Reply