MUNICH Re, “lovit” de o pierdere de 180 mil. EUR in urma furtunilor cu grindina

MUNICH Re, “lovit” de o pierdere de 180 mil. EUR in urma furtunilor cu grindina
K, Membru in Board-ul MUNICH Re, in cadrul unei conferinte de presa tinuta la Monte Carlo. MUNICH Re devine, astfel, a doua mare “victima” a acestor furtuni, alaturi de ALLIANZ, care a estimat deja pagubele pe care le va acoperi la o valoare totala de circa 268 mil. EUR.

Reinnoirile de la 1 ianuarie vor ramane stabile

Spre deosebire de brokerii de asigurare, care estimeaza o usoara scadere a cotelor de reasigurare pentru reinnoirile de la finele anului, MUNICH Re mizeaza pe o mentinere a acestora la un nivel constant, minimizand, in acelasi timp, efectele intrarii pe segmentul de property&casualty a unor jucatori precum fondurile de pensii si cele de hedging.

“Suntem ingrijorati si abordam cu seriozitate aceasta situatie, in special acum, cand capacitatea suplimentara submineaza nivelul curent al tarifelor. Insa impactul general este deocamdata neglijabil si situatia nu ar trebui exagerata”, a explicat Torsten JEWORREK.

Fondurile de pensii si cele de hedging au devenit, treptat, jucatori activi pe piata globala de asigurari pentru catastrofe naturale, pompand circa 44 mld. USD in acest segment prin diverse instrumente financiare. Pe de alta parte, catastrofele naturale au generat prime de numai 1,5 mld. EUR din cele peste 50 mld. EUR subscrise de MUNICH Re in 2012.

Asadar, preturile vor ramane stabile si nu se intrevad schimbari majore nici in conditiile de reasigurare, au concluzionat reprezentantii MUNICH Re.

Leave a Reply