noua taxa mediu 2013

Noua taxă auto a fost aprobată de Guvern

Timbrul de mediu a devenit realitate

Noua taxă auto a fost aprobată de Guvern în şedinţa de astăzi, prin ordonanţă de urgenţă. Specialiştii spun că timbrul de mediu va încuraja importurile de maşini second-hand, dar va pune în pericol afacerile producătorilor de maşini noi. Timbrul de mediu intră în vigoare pe 15 martie.

Ministrul Mediului a confirmat că vehiculele electrice vor beneficia de un tichet care ar putea ajunge la 2.500 Euro.

După intrarea în vigoare a timbrului de mediu, înregistrarea maşinilor vechi şi foarte vechi (non-euro) va fi mai ieftină, în timp ce înmatricularea autovehiculelor noi se va scumpi uşor.

Mai exact, timbrul de mediu vine cu o formulă de calcul diferită, taxa va scădea cu 60% pentru mașinile cu motor Euro 2, cu 80% pentru cele cu motor EURO 1 și cu 90% pentru non-euro.

În schimb, pentru maşinile Euro 4 şi Euro 3 se va plăti în medie cu 10 % mai mult. Timbrul de mediu se va achita o singură dată, indiferent dacă mașina va fi revândută.

Premierul Victor Ponta a declarat săptămâna trecută că, pentru prima dată, se vor acorda prime persoanelor care înmatriculează maşini electrice sau total nepoluante. Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, a declarat că cei care au achitat deja o taxă auto nu vor mai plăti și timbrul de mediu pentru 2013.

Ordonanţa de urgenţă intră în vigoare imediat după publicarea ei în Monitorul Oficial, ministrul mediului confirmând că în perioada următoare vor fi elaborate şi normele metodologie pentru aplicarea timbrului de mediu.

CALCULEAZA ONLINE TIMBRU DE MEDIU PROPUS PENTRU 2013!