Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 1 Complezi formularul
pentru a calcula pretul unui RCA ieftin
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 2 Calculam preturile RCA, alegi asigurarea RCA
care ti se potriveste.
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 3 Comanzi asigurarea
RCA
si noi livram gratuit oriunde in tara.
Telefon: 0770 191 544
Program L-D: 9-18

Noul Cod Fiscal intra in vigoare la 1 februarie 2013

Noul Cod Fiscal intra in vigoare la 1 februarie 2013

Noul Cod Fiscal a intrat in vigoare la 1 februarie si cuprinde o serie de modificari in domeniul tuturor impozitelor si taxelor majore – impozit pe venit, impozit pe profit, accize, TVA, CAS, precum si revizuirea semnificativa a sistemului de impozitare a veniturilor din activitati agricole.

Asadar, limita veniturilor pentru care o firma intra in sistemul microintreprinderilor coboara la 65.000 EUR, iar pentru anul 2013 sunt obligate la plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor, incepand cu 1 februarie 2013, si persoanele juridice romane platitoare de impozit pe profit care la data de 31 decembrie 2012 indeplinesc conditiile prevazute de acest sistem de impunere.

Persoanele juridice care au realizat venituri intre 65.001 EUR si 100.000 EUR si care au optat pentru acest sistem de impunere potrivit reglementarilor legale in vigoare pana la modificarile aduse prin proiectul de ordonanta pastreaza acest regim de impozitare pentru anul 2013.

In acelasi timp, persoanele juridice nou-infiintate sunt obligate sa plateasca impozit pe veniturile microintreprinderilor incepand cu primul an fiscal.

Potrivit reglementarilor in vigoare, o companie este incadrata in categoria microintreprinderilor daca are cel mult noua salariati si a realizat venituri care nu au depasit echivalentul in lei al 100.000 EUR.

De asemenea, Codul Fiscal modificat prevede impozitarea cu 50%, de la 1 februarie, a contractelor de consultanta si prestari servicii cu firme inregistrate in paradisuri fiscale si state cu care Romania nu are acorduri de evitare a dublei impuneri.

Ministerul Finantelor Publice /MFP/ sustine ca masura are ca scop sa limiteze “mutarea” profiturilor firmelor din Romania catre alte state, prin intermediul preturilor de transfer, pentru evitarea impozitarii si nu din ratiuni economice.

Noul Cod Fiscal vizeaza si includerea in sfera veniturilor impozabile a veniturilor din silvicultura si piscicultura, impozitul urmand a avea o cota de 16%.

De asemenea, incepand cu 1 februarie 2013, nu se mai datoreaza impozit pe venitul realizat de nerezidenti in Romania din servicii de consultanta si management.

O alta prevedere se refera la majorarea deducerii suplimentare la calculul profitului impozabil pentru activitati de cercetare-dezvoltare de la 20% la 50% din cheltuielile eligibile.

Leave a Reply