Noul VW Golf GTi

Noul VW Golf GTi

E timpul să-ți scoți la vedere geaca aia din piele, veche, pe care scrie GTi, și să sărbătorești. Motivul se numește noul Volkswagen Golf GTi.
Cumpara RCA ieftin Volkswagen online!
Și este nou-nouț. Spre deosebire de Golf R Cabrio – pe care ți l-a arătat recent -, care stătea pe platformă de Golf VI, acesta nou GTi stă pe mult-lăudata Modularer Querbaukasten, o platformă creată cu gândul la piesele Lego și prin intermediul căreia nemții își propun să scoată până la 10 milioane de modele în anii care vor urma.

Pe această platformă a fost montat motorul TSI de 2,0 litri, deja conformat viitoarei norme de poluare Euro 6, care va intra în 2015.

Dar probabil că nu-ți pasă de emisii cât îți pasă de putereeee.

Golf GTi “standard” produce 220 CP și 250 Nm, suficient cât să împingă GTi-ul de 1.351 de kilograme de la zero la 100 km/h în 6,5 secunde și până la o viteză maximă de 245 km/h.

De ce spunem “standard”? Pentru că, pentru prima dată în istorie, poți să comanzi și un pachet de performanță (numit intuitiv “Performance Pack”) care vine cu 230 CP pentru noul tău GTi, împreună cu un diferențial cu alunecare limitată și cu frâne mai mari, accerând până la sută în 6,4 secunde și atingând o viteză maximă de 250 km/h.

Ca de obicei, are tracțiune pe față, lucru de care se ocupă o cutie manuală în șase rapoarte sau una DSG (opțională) tot cu șase trepte. Nemții se laudă că, în configurația cu transmisie manuală, Golf GTi consumă 6,0 l/100 km (cu emisii de 139 g/km CO2). Dacă optezi pentru DSG, consumul declarat este 6,4 l/100 km (emisii de 148 g/km CO2).

Transformarea mai cuprinde și o suspensie sport, evacuare dublă, jante pe 18”, kit exterior și LED-uri fumurii. Arată clean, nu-i așa?

Cumpara RCA ieftin Volkswagen online!