OMNIASIG a semnat protocolul cu PAID pentru vanzarea asigurarilor obligatorii de locuinte

OMNIASIG a semnat protocolul cu PAID pentru vanzarea asigurarilor obligatorii de locuinte
vanzarii politelor de asigurare obligatorie a locuintelor PAD. In termenul cel mai scurt, toti clientii actuali si potentiali ai OMNIASIG VIG vor putea achizitiona polita PAD, alaturi de asigurarea facultativa a locuintei.

“OMNIASIG VIG apreciaza solutia gasita prin prezentele norme adoptate de Autoritatea de Supraveghere Financiara privind Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale, respectiv ca si asiguratorii care nu sunt membri PAID sa poata vinde polita obligatorie de asigurare a locuintei. Consideram ca aceasta solutie asigura un mediu concurential corect tuturor jucatorilor din aceasta piata si va oferi clientilor o varietate cuprinzatoare de optiuni in alegerea unei polite de asigurare a locuintei.

Asiguratorii vor trebui sa depuna eforturi prin training intensiv si o comunicare eficienta pentru a convinge clientii ca este absolut necesar ca asigurarea obligatorie a locuintei sa fie insotita si de o asigurare facultativa, pentru o protectie deplina – fie pentru o suma asigurata mai mare de cea stipulata prin lege de 10.000 sau 20.000 EUR, fie pentru riscuri care nu sunt cuprinse in polita PAD, dar care au un grad de incidenta mai ridicat decat cele catastrofale”, a declarat Mihai TECAU, Presedintele Directoratului OMNIASIG VIG.

Cadrul legislativ de functionare a asigurarilor obligatorii a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor s-a schimbat recent, ca urmare a intrarii in vigoare, la 27 iulie a.c., a Legii nr. 243/2013 pentru modificarea Legii nr. 260/2008. Conform noilor reglementari, toti proprietarii de locuinte au obligatia de a incheia PAD – polita de asigurare obligatorie emisa de PAID, ce ofera acoperire impotriva riscurilor catastrofice in limita sumei asigurate de 20.000 sau 10.000 EUR, in functie de structura de constructie. Aceasta va putea fi incheiata de acum si de la companiile de asigurare care nu fac parte din PAID, in baza unor protocoale de colaborare incheiate cu Pool-ul. In ceea ce priveste asigurarile facultative, societatile de asigurare autorizate sa preia riscuri de catastrofe naturale le pot incheia – pentru aceste categorii de riscuri – numai pentru partea din suma asigurata ce excede suma asigurata obligatoriu prin PAD (10.000 / 20.000 EUR).

Leave a Reply