Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 1 Complezi formularul
pentru a calcula pretul unui RCA ieftin
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 2 Calculam preturile RCA, alegi asigurarea RCA
care ti se potriveste.
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 3 Comanzi asigurarea
RCA
si noi livram gratuit oriunde in tara.
Telefon: 0770 191 544
Program L-D: 9-18

PAID are incheiate protocoale de colaborare cu 8 asiguratori pentru vanzarea politelor obligatorii de locuinta

PAID are incheiate protocoale de colaborare cu 8 asiguratori pentru vanzarea politelor obligatorii de locuinta
al, EUROLIFE ERB si FATA Asigurari, se arata in informatiile furnizate de catre PAID.

“Ca urmare a recentelor modificarilor legislative, PAID a incheiat protocoale de colaborare cu inca 8 companii de asigurare care nu sunt actionare PAID”, care se adauga celor 12 care fac deja parte din actionaratul companiei. “Toate aceste societati sunt autorizate sa practice riscuri de catastrofa si vor emite polite PAD in baza acestor protocoale”, ne-a declarat, in exclusivitate, Nicoleta RADU-NEACSU, Director General PAID.

Amintim ca legislatia de functionare a asigurarilor obligatorii a locuintelor a fost modificata recent, astfel ca polita PAD poate fi incheiata si de catre asiguratorii care nu fac parte din PAID, in baza unor protocoale de colaborare incheiate cu Pool-ul. In ceea ce priveste asigurarile facultative, societatile autorizate sa preia riscuri de catastrofe naturale le pot incheia – pentru aceste categorii de riscuri – numai pentru partea din suma asigurata ce excede suma asigurata obligatoriu prin PAD (10.000/ 20.000 EUR).

De asemenea, o alta prevedere a noii legi stipuleaza ca si cei care au o polita facultativa de locuinta, care acopera riscurile cuprinse in PAD, sunt obligate sa incheie asigurarea obligatorie, la expirarea politei facultative.

“Este adevarat ca exista confuzie la nivelul pietei in ceea ce priveste asigurarile obligatorii pentru locuinte. De aceea, avem obligatia sa informam populatia corect despre prevederile legii. Oamenii trebuie sa cunoasca foarte bine care sunt riscurile asigurate prin acest tip de asigurare, care le sunt obligatiile, dar si care le sunt drepturile ce le revin din acest tip de contract”, precizeaza Nicoleta RADU-NEACSU.

PAID gestioneaza, in prezent, un portofoliu de aproximativ 422.000 de polite (fata de 330.000 la inceputul anului), in luna august fiind incheiate peste 100.000 de polite noi. La nivel national exista aproximativ 8,3 milioane de locuinte.

De asemenea, “numarul daunelor platite in perioada cuprinsa intre 1 ianuarie -31 august este de 33, ceea ce reprezinta o valoarea totala a despagubirilor de 100.927 lei. Valoarea daunelor pe care PAID estimeaza ca o va plati pentru inundatiile produse in zona de sud a Moldovei este de 280.000 lei. Pana in acest moment, pentru daunele produse de inundatiile din sudul Moldovei au fost formulate 22 de cereri de despagubire”, completeaza Directorul General al PAID.

Un interviu exclusiv dedicat acestui subiect cu Directorul General al PAID va fi publicat in numarul viitor al Revistei PRIMM – Asigurari&Pensii.

De asemenea, subiectul va fi dezbatut pe larg in cadrul Forumului International al Riscurilor CAtastrofale – ICAR 2013, care se va desfasura in data de 15 octombrie la Palatul Parlamentului.

Vedeti aici detalii!

Leave a Reply