Patru motive pentru care reasiguratorii importanti se retrag din Romania. JLT Re, SWISS Re si WILLIS Re analizeaza problema la workshop-ul de reasigurari din cadrul FIAR

Patru motive pentru care reasiguratorii importanti se retrag din Romania. JLT Re, SWISS Re si WILLIS Re analizeaza problema la workshop-ul de reasigurari din cadrul FIAR
g de pe piata nationala, afirma Guy HUDSON, Partner, JLT Re. Situatia reasigurarilor in Europa Centrala si de Est va fi analizata in cadrul workshop-ului interactiv “Reasigurari in ECE – o solutie pentru insanatosirea pietelor?”, organizat la FIAR 2013. Reprezentantul JLT Re va fi unul dintre moderatorii seminarului, iar dezbaterile vor fi initiate de vorbitori de renume de la companii de reasigurare internationale: SWISS Re, WILLIS Re, TRUST Re, MILLI Re si UNITY Re.

“Principalele motive pentru care o parte dintre reasiguratori isi reduc prezenta sau parasesc de tot piata din Romania sunt: a) inrautatirea rezultatelor din portofoliile RCA, cauzata de competitia acerba, sume mari de despagubire acordate pentru daune morale si retentii mici ale companiilor de asigurari, b) convingerea ca programele din Romania de protectie impotriva riscurilor catastrofale nu sunt la fel de bine cotate ca alte programe catastrofale disponibile pe pietele internationale, c) ingrijorare privind ratele pe property, d) remarcarea unei cresteri a pierderilor pe property”, a declarat Guy HUDSON.

Aceste retrageri sunt insa doar o parte a problemelor inregistrate la nivelul CEE pe segmentul reasigurarilor – fenomenul determina treptat insuficienta protectie prin reasigurare la nivelul regiunii. In aceste conditii, brokerii de reasigurare pot juca un rol important in consultarea clientilor cu privire la cele mai bune optiuni disponibile, lucru valabil, de altfel, si in cazul Romaniei, mai ales pe segmentul RCA, unde o serie de asiguratori practica prime nesustenabile care nu le pot acoperi riscurile.

“Brokerii de reasigurare pot sfatui asiguratorii din Romania cu privire la cele mai bune conditii oferite de reasiguratori de calitate (reasiguratori care sunt capabili si sunt dispusi sa plateasca daunele mari valide de pe segmentul RCA). De asemenea, brokerul de reasigurare poate sa asiste acele companii de asigurare, atunci cand li se cer prime de risc proportionale cu acoperirile, sa gaseaca acoperire la costuri adecvate si cu fransize rezonabile”, a explicat reprezentantul JLT Re.

Workshop-ul interactiv “Reasigurari in ECE – o solutie pentru insanatosirea pietelor?” va analiza in detaliu aceste teme, prin intermediul unor vorbitori de renume precum Romeo JANTEA, Vicepresedinte, UNIQA Asigurari, Romania, Ajeet PHATAK, Vicepresedinte, SWISS Re Europe, Germania, Sinisa LOVRINCEVIC, Director Regional de Dezvoltare & Senior Underwriter, TRUST Re, Alexandre BICHOT, Chief Area Underwriter, MILLI Re, Turcia, Dmitry GARMASH, Director General Adjunct, UNITY Re, Rusia, Muzaffer AKTAS, Managing Director, WILLIS Re, UK, si Cristian CONSTANTINESCU, Specialist in Asigurari, Romania.

Programul complet al seminarului este disponibil aici .

Pentru a va rezerva un loc, click aici !

Leave a Reply