Paul SWOBODA: Segmentul life ramane principalul nostru obiectiv, dar ne dorim si crestere pe property

Paul SWOBODA: Segmentul life ramane principalul nostru obiectiv, dar ne dorim si crestere pe property
nzatorilor, pentru a castiga increderea clientilor. Ca industrie, nu ar trebui sa ne concentram pe o crestere pe termen scurt a volumelor de vanzari practicand preturi mici, ci ar trebui sa ne axam pe o crestere calitativa pe termen lung raspunzand nevoilor clientilor. Insa, pentru a reusi acest lucru, avem nevoie de o forta de vanzare cu know how, atat a noastra, cat si a brokerilor”, a explicat Paul SWOBODA.

In ceea ce priveste strategia de dezvoltare a companiei, aceasta vizeaza mentinerea pozitiei pe segmentul de asigurari de viata, combinata cu o evolutie pe linia property. “Vrem sa ramanem puternici pe segmentul asigurarilor de viata. Insa, chiar daca life ramane principalul nostru obiectiv, ne dorim sa crestem si pe property. De asemenea, ne concentram pe segmentul de retail – persoane fizice si IMM-uri. Desi consideram ca forta proprie de vanzare este o parte importanta a companiei, ne dorim sa dezvoltam relatiile cu brokerii”, a declarat SWOBODA.

Conform rezultatelor publicate de revista de specialitate INSURANCE Profile, GRAWE Romania se afla pe locul 8 in topul asigurarilor de viata pentru primele trei luni ale anului 2013, cu subscrieri de 3,04 mil. EUR in aceasta perioada si o cota de piata de 2,89%. De asemenea, compania ocupa locul 16 in topul pietei de asigurari pentru primul trimestru, cu prime brute subscrise de 3,11 mil. EUR.

Pentru finalul lui 2013, asiguratorul anticipeaza o crestere one-digit pe segmentul life: “Anii precedenti au reprezentat o perioada de consolidare. Credem ca in 2013 vom reusi sa crestem din nou si ne vom mentine pe acest trend si in viitor. Ma astept la o crestere de circa 5% pe asigurari de viata, adica o crestere sanatoasa. Nu ne axam pe o crestere rapida si mare, ci o evolutie year-per-year”, a completat CEO-ul GRAWE Asigurari.

Paul SWOBODA a devenit Director General al GRAWE Romania in septembrie 2012. Cariera sa in asigurari a debutat in 2003, in cadrul concernului GRAWE, ca manager de proiect, iar din anul 2007 s-a alaturat echipei din Romania ca Membru al Consiliului de Administratie. In 2010 a devenit Membru al Consiliului Director, supervizand activitatile financiare si de control ale companiei. Paul SWOBODA detine un master in Stiinta Afacerilor si unul in Filozofie.

Compania GRAWE Romania este prezenta pe piata locala de asigurari din anul 2000, ocupand la sfarsitul primului semestru din 2012 locul 8 in topul companiilor de asigurari de viata. Din 2008, paleta de produse a fost completata cu asigurari de proprietati, iar din 2010, GRAWE face parte din Pool-ul de Asigurare impotriva Dezastrelor Naturale.

Leave a Reply