Perchezitii la o grupare infractionala din Bucuresti, acuzata de frauda in asigurari in valoare de 1 mil. lei

Perchezitii la o grupare infractionala din Bucuresti, acuzata de frauda in asigurari in valoare de 1 mil. lei
area estimata a prejudiciilor este de 1 mil. lei, iar infractiunile sunt incadrate ca “inselaciune cu consecinte deosebit de grave”, “spalare a banilor” si “uz de fals”. Perchezitiile au fost efectuate la locuintele suspectilor, cat si in sediile unor societati comerciale.

Procurorii au explicat ca, in perioada noiembrie 2012 — ianuarie 2013, persoanele vizate, in calitate de administratori/imputerniciti ai unor societati comerciale, au inselat mai multi brokeri de asigurare. Acestia au incheiat contracte de intermediere in asigurari, in sensul ca acestea au emis in mod fraudulos polite de asigurare, folosindu-se fara drept de identitatea unor persoane ce detin cod RAF autorizate de CSA, respectiv ASF, si intocmind mai multe acte false in numele acestora.

Sumele incasate in urma emiterii politelor de asigurare au fost apoi insusite, prin inselaciune, fie prin intocmirea unor ordine de plata falsificate — expediate partilor vatamate, fie prin intocmirea si depunerea la banca a unor ordine de plata, insa fara existenta disponibilului in contul bancar (sumele fiind retrase in numerar de catre persoanele sus-mentionate, imediat dupa completarea ordinelor de plata).

“Prejudiciul creat partilor vatamate — brokeri de asigurare este de aproximativ 1 mil. lei, cercetarile urmand a continua pentru probarea intregii activitati infractionale. Cu ocazia efectuarii perchezitiilor domiciliare, au fost ridicate mai multe inscrisuri relevante in cauza, precum si diferite sume de bani”, se arata in comunicatul remis AGERPRES de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Actiunea a fost realizata de politisti de la serviciile de investigare a fraudelor din Politia Capitalei, cu sprijinul DIPI si SRI.

Leave a Reply