Peste 20% dintre romani cumpara asigurari auto online, mai multi decat italienii, grecii sau austriecii

Peste 20% dintre romani cumpara asigurari auto online, mai multi decat italienii, grecii sau austriecii
dintre austrieci si 3% dintre belgieni. Media europeana privind achizitia asigurarilor auto online este de 26%, iar cele mai mari ponderi privind achizitia online a asigurarilor auto din Europa sunt inregistrate in Ungaria (62%), Marea Britanie (58%), Olanda (57%) si Irlanda (48%).

In ceea ce priveste informarea inainte de achizitionare, 61% dintre romanii care au cumparat asigurari auto au cautat ofertele de pret folosind motoarele de cautare, in timp ce doar 5% s-au documentat folosind telefonul mobil.

Conform barometrului, barbatii sunt mai inclinati catre achizitiile online ale politelor auto. Astfel, 26% dintre romanii care cumpara asigurari auto online sunt barbati, in timp ce 17% sunt femei. Cu toate acestea, femeile se documenteaza pe internet inainte de achizitie intr-o proportie mai mare decat barbatii: 74%, fata de 71%.

In ceea ce priveste politele pentru locuinta, doar 10% dintre romani au achizitionat online o asigurare de locuinte, fata de 9% dintre polonezi, 8% dintre spanioli, 7% dintre italieni si francezi, 5% dintre belgieni, 4% dintre austrieci sau 3% dintre greci. In Europa, media de achizitie online a asigurarilor de locuinte este de 18%. Cele mai mari ponderi pe acest segment s-au inregistrat in Marea Britanie (unde 52% dintre clienti au achizitionat asigurari de locuinta pe Internet), Olanda (51%) si Irlanda (43%).

Valorile medii privind achizitiile online ale asigurarilor auto si de locuinte in Europa sunt mai ridicate comparativ cu cele inregistrate in America de Nord (unde 14% dintre clienti au achizitionat online asigurari de locuinta si 18% – polite auto) sau Asia (11% – asigurari de locuinte online, 12% – asigurari auto online).

Leave a Reply