Peste 8.000 de participanti la cursurile din domeniul asigurarilor finantate de UE

Peste 8.000 de participanti la cursurile din domeniul asigurarilor finantate de UE
promovabilitate de aproape 98%. Pana la finele lunii noiembrie 2013, in cadrul proiectului vor mai fi organizate 12 cursuri.

Proiectul “Program national de formare profesionala a specialistilor si intermediarilor din asigurari” este derulat pe o perioada de trei ani, incepand cu ianuarie 2011, de catre Fundatia Institutul de Management in Asigurari (IMA), in parteneriat cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, Universitatea “Ovidius” din Constanta, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timisoara, Asociatia pentru Promovarea Invatamantului European Mures, Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR) si Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania (UNSICAR).

Cursurile desfasurate pana acum in toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale tarii au fost organizate pe urmatoarele tematici:
“Fundamente ale asigurarilor” (38 cursuri);”Fundamente ale asigurarilor. Protectia mediului” (40 cursuri);”Negociere si tehnici de vanzare” (66 cursuri);”Negociere si tehnici de vanzare. Protectia mediului” (54 cursuri);”Reglementari contabile in asigurari – pentru brokeri de asigurare” (1 curs);”Evaluari, instrumentar si intocmirea situatiilor financiare” (2 cursuri);”Managementul riscului in asigurari – pentru brokeri” (1 curs);”Managementul riscului din perspectiva Solvency II” (1 curs);”Conformarea legala a socitatilor de asigurare” (2 cursuri);”Conformarea legala a brokerilor de asigurare” (1 curs);”Constatarea, solutionarea si plata daunelor auto” (7 cursuri);”Regularizarea daunelor auto” (31 cursuri);”Regularizarea daunelor non-auto” (13 cursuri);”Protectia asiguratilor, protectia datelor cu caracter personal, etica profesionala in asigurari (Constanta) (1 curs);”Metode si tehnici de evaluare a nevoilor clientului” (14 curs);”Asigurari de sanatate” (4 cursuri);”Sisteme on-line de vanzare a asigurarilor” (2 cursuri);”Managementul informatiei electronice in asigurari” (1 curs);”Managementul Fortelor de Vanzare. Sanatate si securitate in munca” (6 cursuri);”Managementul Fortelor de Vanzare” (7 cursuri);”Introducere in actuariat” (1 curs);”Frauda in asigurari” (1 curs).
Prin cursurile organizate, proiectul contribuie la dezvoltarea profesionala a specialistilor din asigurari si conduce la cresterea calitatii serviciilor oferite si la imbunatatirea adaptabilitatii lor la mediul economic, aflat in continua schimbare. Cursurile sunt gratuite, participantii primind si o subventie de participare la curs in valoare de 50 lei/zi/prezenta.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – “Investeste in oameni!”.

Leave a Reply