Piesele de schimb originale s-au ieftinit. Relatia dintre valoarea reala a vehiculului si prima de asigurare, analizata la Ziua Asigurarilor Auto

Piesele de schimb originale s-au ieftinit. Relatia dintre valoarea reala a vehiculului si prima de asigurare, analizata la Ziua Asigurarilor Auto
de schimb, prin prisma programului nostru software ce furnizeaza aceste informatii pentru realizarea devizelor de reparatie auto. Bazele de date de preturi pentru piesele originale sunt continuu actualizate si reflectata colaborarea dezvoltata in timp cu partenerii nostri importatori si dealeri. Urmarim deci evolutia preturilor si putem spune ca ultimii ani au inregistrat o scadere treptata si usoara a preturilor pieselor de schimb originale”, a declarat Sorin IACOB, General Manager, EUROTAXGLASS’s.

“A fost o consecinta a deciziei jucatorilor din piata de a reduce marjele pentru a raspunde conditiilor pietei, a concurentei si a conditiilor economice generale din ultimii ani. Preturile au scazut usor pentru majoritatea categoriilor de piese, cu exceptii inregistrate pentru anumite tipuri de componente care inglobeaza tehnologie noua sau materiale al caror cost a crescut sau care au costuri de productie ridicate, de exemplu piese din aluminiu sau acumulatori care contin plumb”, a continuat Sorin IACOB.

Colaborarea dintre companiile de asigurari de pe piata locala si unitatile reparatoare ramane unul dintre cele mai importante aspecte, atat pentru asiguratii RCA, cat si pentru asiguratii CASCO, iar implementarea sistemelor electronice de evaluare a reparatiilor au contribuit la reglementarea sumelor pentru reparatii. Relatia dintre asiguratori si service-uri, dar si problemele pietei asigurarilor auto din Romania vor fi analizate la Ziua Asigurarilor Auto, ce se va desfasura miercuri, 22 mai, in cadrul Forumului International Asigurari-Reasigurari 2013.

EUROTAXGLASS’s este Partener Principal al FIAR 2013 si Partener Principal al Zilei Asigurarilor Auto.

Programul integral al evenimentului poate fi accesat aici .

Leave a Reply