PMB pregateste 12 scoli din Bucuresti pentru a adaposti sinistratii in caz de cutremur
e persoane.
Astfel, in prezent se fac investitii pentru asigurarea independentei celor 12 sali de sport, care vor fi dotate cu paturi, generatoare de energie electrica, truse individuale de supravieturie, precum si realizarea unor puturi de mare adancime in curtile respectivelor locatii, scrie hotnews.ro.
Cele 12 tabere de sinistrati sunt:
Colegiul Tehnic de Material Rulant pentru Transporturi Feroviare ; Calea Giulesti, nr. 10, sector 1Scoala Nr. 45 “Titu MAIORESCU” ; Calea Dorobantilor 163, sector 1Scoala Nr. 40 ; Str. Peris nr. 27 si Str. Peris nr. 12, sector 2Colegiul National” Iulia HASDEU” ; Bulevardul Ferdinand I nr. 91, sector 2Scoala Nr. 80 ; Calea Dudesti, 191, sector 3Colegiul Tehnic”Anghel SALIGNY” ; Bulevardul Nicolae Grigorescu 12, sector 3Scoala Nr. 96 ; Str. Rezonantei, Nr. 2, sector 4Scoala Nr. 165 ; Str. Aleea Slatioara, Nr. 8, sector 4Scoala Nr. 103 ; Strada Vigoniei 3-5, sector 5Scoala Nr. 143 ; Strada Banu Maracine, Nr 16, Sector 5Scoala Nr. 117 ; Str. Fabricii nr. 22, sector 6Liceul Teoretic” Eugen LOVINESCU” ; Strada Valea lui Mihai, nr. 6, Sector 6
In capitala sunt 190 de cladiri cu risc seismic
Un numar de 190 de cladiri din Capitala sunt considerate pericol public in caz de cutremur, dupa ce municipalitatea a actualizat lista imobilelor incadrate in clasa I de risc seismic, prin adaugarea celor care au spatii publice cu suprafata mai mare de 50 de metri patrati.
Conform reprezentantilor Primariei Capitalei, actualizarea listelor existente pe site-ul pmb.ro se face periodic, in functie de eventuale modificari ale legislatiei, dar si in raport de informatiile transmise de catre proprietari, dupa ce acestia consulta si identifica eventuale erori pe lista publicata. Actualizarea consta in corectarea unor date de identificare ale imobilelor privind anul construirii, numarul de niveluri, numarul de apartamente din imobil si noi incadrari intr-o clasa de risc seismic. Din totalul imobilelor care trebuie consolidate, municipalitatea a finalizat lucrarile la 30 de cladiri.
In afara de constructiile declarate pericol public, lista cuprinde inca 184 de cladiri incadrate in clasa I de risc seismic (constructii cu risc ridicat de prabusire la cutremurul de proiectare corespunzator starii limita ultime), 302 imobile in clasa a II-a de risc seismic (constructii la care probabilitatea de prabusire este redusa, dar la care sunt asteptate degradari structurale majore), 74 in clasa a III-a (constructii la care sunt asteptate degradari structurale care nu afecteaza semnificativ siguranta structurala, dar la care degradarile elementelor nestructurale pot fi importante) si 6 in clasa a IV-a de risc. Lista actualizata este disponibila aici .
Va exista o harta de risc seismic pentru Bucuresti
Primarul Capitalei, Sorin OPRESCU, declara, in iunie, ca va aparea o harta de risc seismic a Bucurestiului, dar nu o va face publica pentru a nu speria populatia si a nu fi la dispozitia samsarilor imobiliari, el aratand ca in cinci ani au fost consolidate mai putin de 30 de cladiri.
In plus, Primarul sustine ca trebuie modificata legislatia in domeniu deoarece, in acest moment, daca o singura persoana din blocul cu risc seismic nu semneaza ca este de acord cu consolidarea, blocul nu poate fi consolidat.