Presedintele Comisiei pentru Politica Economica deschide lucrarile ICAR 2013

Presedintele Comisiei pentru Politica Economica deschide lucrarile ICAR 2013
nte, fiind initiatorul propunerii legislative pentru modificarea Legii nr.260/2008, adoptata la sfarsitul lunii iulie.

Astfel, cadrul legislativ de functionare a asigurarilor obligatorii a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor s-a schimbat ca urmare a intrarii in vigoare a Legii nr. 243/2013 pentru modificarea Legii nr. 260/2008. Conform noilor reglementari, toti proprietarii de locuinte au obligatia de a incheia PAD – polita de asigurare obligatorie emisa de PAID, ce ofera acoperire impotriva riscurilor catastrofice in limita sumei asigurate de 20.000 sau 10.000 EUR, in functie de structura de constructie. Aceasta va putea fi incheiata, de acum, si de la companiile de asigurare care nu fac parte din PAID, in baza unor protocoale de colaborare incheiate cu Pool-ul. In ceea ce priveste asigurarile facultative, societatile de asigurare autorizate sa preia riscuri de catastrofe naturale le pot incheia – pentru aceste categorii de riscuri – numai pentru partea din suma asigurata ce excede suma asigurata obligatoriu prin PAD (10.000/ 20.000 EUR).

ICAR reprezinta o platforma de dezbatere deschisa tuturor actorilor din piata, de la autoritati si companiile de asigurare si brokeraj pana la mass media. In centrul discutiilor se afla recentele modificari legislative privind asigurarea obligatorie a locuintelor.

Reprezentanti ai ministerelor si ai autoritatii de supraveghere, ai asociatiilor profesionale, ai Prefecturilor si Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta din tara se vor alatura profesionistilor din companiile de asigurare si brokeraj in dezbaterile privind noul start pentru asigurarile obligatorii si facultative de locuinta, precum si gestionarea daunelor pe segmentul property.

ICAR 2013 este organizat de Comisia pentru Politica Economica, Reforma si Privatizare din cadrul Camerei Deputatilor, Media XPRIMM, Banca Mondiala, UNSAR, UNSICAR si APPA. In acest an, ICAR este sustinut de JLT Re si PAID in calitate de Parteneri Strategici, de catre GOTHAER Asigurari Reasigurari, VerAsig Broker si RAIFFEISEN Banca pentru Locuinte in calitate de Parteneri Principali, precum si de CARPATICA Asig, PIRAEUS Insurance Broker, MILLENIUM Insurance Broker, MARSH si Daniel FLOREA & Asociatii, in calitate de Parteneri.

Leave a Reply