Presedintele Traian BASESCU a ales procedura constatarii amiabile in urma unui accident usor provocat sambata. Cine este asiguratorul?

Presedintele Traian BASESCU a ales procedura constatarii amiabile in urma unui accident usor provocat sambata. Cine este asiguratorul?
istanta regulamentara pentru a putea evita impactul cu autoturismul din fata sa in momentul franarii. Accidentul a fost solutionat prin procedura de constatare amiabila, utilizata in cazurile tamponarilor usoare, cand accidentul nu este soldat cu victime, motiv pentru care nu a fost solicitata interventia niciunui echipaj de Politie.

“Masina care se afla in fata sa a pus frana brusc, iar Presedintele a lovit-o din spate. Nu sunt persoane ranite sau victime, au fost doar afectate masinile. S-a mers pe procedura legala de intelegere amiabila intre soferi, permisa in cazuri de accidente minore”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Bogdan OPREA, purtatorul de cuvant al Presedintelui.

Acesta a adaugat ca Traian BASESCU a recunoscut ca este responsabil pentru accident, fiindca nu pastra distanta regulamentara pentru a putea evita impactul cu autoturismul din fata sa, in momentul in care acesta a franat.

Intrebat daca la fata locului a ajuns un echipaj de Politie si daca seful statului a primit penalizare cu puncte, Bogdan OPREA a precizat ca in cazul utilizarii procedurii de constatare amiabila, nu se ajunge pana la aceasta procedura.

Numarul autoturismului la volanul careia se afla presedintele nu este cunoscut inca, insa din cele trei autoturisme marca Dacia Logan cu care a fost vazut pana acum Presedintele BASESCU in trafic (avand numerele de inmatriculare – B 59 DFK, B 53 DFY si B 31 MPJ), doar cel din urma exista in baza de date CEDAM si este asigurat RCA la compania CITY Insurance.

Leave a Reply