Prima crestere semestriala pentru piata de asigurari din anul 2008. EXCLUSIV: Topul companiilor de asigurare la finalul lunii iunie

Prima crestere semestriala pentru piata de asigurari din anul 2008. EXCLUSIV: Topul companiilor de asigurare la finalul lunii iunie
PROFILE INTERACTIV” – prima jumatate a anului curent marcheaza pentru piata de asigurari, prima crestere semestriala din anul 2008 pana in prezent.

Primele sase luni ale anului curent au reprezentat pentru piata de asigurari din Romania, un volum total al subscrierilor de circa 990 mil. EUR, in crestere in valoare absoluta fata de S1 2012, cu circa 35 mil. EUR, respectiv cu circa 30 mil. EUR fata de S1 2011.

Totodata, fata de ianuarie-iunie 2008, perioada de varf a industriei asigurarilor din Romania, companiile mai au de recuperat peste 200 mil. EUR.

In ceea ce priveste ierarhia companiilor de asigurare alcatuita dupa criteriul volumului de prime brute subscrise, aceasta nu a suferit modificari in ceea ce priveste componenta primelor trei pozitii, ASTRA Asigurari, ALLIANZ-TIRIAC si OMNIASIG VIG conducand detasat clasamentul.

In privinta evolutiilor afacerilor asiguratorilor, cresteri importante ale volumului de prime brute subscrise au fost raportate de CARPATICA ASIG (+78%), UNIQA Asigurari (+38%), EUROINS (+21) si ASTRA (+16%), in vreme ce ALLIANZ-TIRIAC si ING Asigurari de Viata au raportat cifre apropiate celor consemnate cu un an inainte.

Rezultatele financiare complete ale pietei de asigurari din Romania pentru ianuarie-iunie a.c. le veti putea citi in premiera la jumatatea lunii septemberie in Revista de Specialitate INSURANCE Profile. Totodata, acestea vor fi diposnibile si pe www.insuranceprofile.ro la sectiunea INSURANCE PROFILE INTERACTIV.

Disponibila la adresa www.insuranceprofile.ro, INSURANCE PROFILE INTERACTIV este aplicatia ce permite accesul la crearea de rapoarte personalizate ce contin rezultatele financiare ale companiilor de asigurari si brokeraj in asigurari structurate si ierarhizate pe clase de asigurare aferente fiecarui trimestru incepand cu anul 2008 pana in prezent, pentru toate companiile din piata asigurarilor din Romania care au furnizat date.

Leave a Reply