Primul contact: Opel Cascada

Noul Opel Cascada

Oamenii de la Opel au decis să pună frâu inerției și să nu scoată încă o Astra TwinTop. În schimb, au analizat piața, au făcut un grafic și au ajuns la o concluzie: există decapotabile premium compacte și există decapotabile accesibile compacte; există decapotabile de clasă medie premium și… nu există nicio decapotabilă de clasă medie accesibilă.

Cumpara RCA ieftin Opel online!

Acum, cineva de la BMW ar fi trecut nepăsător peste informația asta, dar cum Opel este o marcă “accesibilă”, așa că designerii au pus mâna pe mauși, inginerii au pus mâna pe alți mauși și toată lumea s-a apucat de treabă pentru a veni cu o decapotabilă de clasă medie pe care mai multă lume și-o poate permite.

Aș îndrăzni să spun că există un motiv pentru care nișa asta era liberă până acum: decapotabilele sunt privite ca un moft, iar singurii care-și permit mofturi sunt cei care cumpără mărci premium.

Ceilalți ar putea fi tentați de un moft mic, însă dincolo de un anumit prag, oricât de accesibilă ar fi o decapotabilă comparativ cu alternativele mai scumpe, există un blocaj mental care nu-și permit achiziționarea a două mașini să meargă pe o decapotabilă. Nu vei fi surprins să afli că cei de la Opel sunt perfect conștienți de lucrul ăsta, drept pentru care Cascada este prezentată drept o decapotabilă “pentru întreg anul”.