Profit de 123 mil. EUR pentru ALLIANZ in Europa Centrala si de Est

Profit de 123 mil. EUR pentru ALLIANZ in Europa Centrala si de Est
le din ECE au generat un profit operational de 123 mil. EUR, usor sub nivelul de 128 mil. EUR inregistrat in prima jumatate a anului anterior.

Rezultatele celui de-al doilea trimestru al anului 2013 au fost marcate de urmarile fenomenelor naturale extreme in intreaga regiune, mai ales in Cehia, Ungaria si Polonia, in timp ce in Slovacia a fost inregistrata cea mai grea iarna din ultimii 50 de ani.

Afacerile de asigurari generale au generat prime brute subscrise de 1,27 mld. EUR, in crestere usoara fata de nivelul de 1,27 mld. EUR inregistrat in S1 2012. O exceptie notabila a fost Rusia, unde subscrierile au avansat cu 11%, pana la 400 mil. EUR (360 mil. EUR in S1 2012). Rata combinata a crescut cu 2,1 puncte procentuale, la 100,2%.

In prima jumatate a anului 2013, in Polonia au fost introduse restrictii legale care au marcat sfarsitul segmentului reprezentat de depozitele asociate politelor de asigurari de viata. Acest lucru a generat un deficit de 220 mil. EUR la nivelul primelor subscrise in Polonia si a fost principalul motiv al inregistrarii unei scaderi de 282 mil. EUR la nivelul subscrierilor regionale ale ALLIANZ pe segmentul de asigurari de viata si de sanatate, care au s-au diminuat de la 730 mil. EUR, la 448 mil. EUR.

Volumul de active administrate a ajuns la 9 mld. EUR la 30 iunie 2013, de la 8 mld. EUR cu un an inainte.

“Rezultatele mixte reflecta diversitatea regiunii. Portofoliul nostru bine echilibrat ne permite sa ne comportam bine in fata turbulentelor economice globale si a specificitatilor diferitelor piete locale”, a comentat Manuel BAUER, Membru al Board-ului ALLIANZ SE, responsabil cu activitatea pe pietele emergente.

Leave a Reply