Programul Rabla revine in luna martie

Ministrul Mediului a declarat ca programul Rabla va reincepe in luna martie. Din cate se pare vor exista si o serie de modificari.

Spre fericirea unora, programul Rabla urmeaza sa revina la sfarsitul lunii martie. Pana la acea data proiectul va fi “cosmetizat” astfel incat sa ne bucuram de un nou format.

Rovana Plumb a declarat: “Programul va fi mai consolidat, mai eficient, mai european. Vom umbla si la valoarea acestor tichete, categoric in plus. Ne-am gandit si la un procent, dar cred ca este mult mai corect sa comunicam in momentul in care avem proiectul definitivat. Cu siguranta va fi o valoare mai mare”.

De asemenea, in data de 19 februarie a fost aprobata si noua forma a taxei de mediu. Aceasta taxa a venit ambalata intr-o cutie numita timbrul de mediu. Taxa va intra in vigoare din luna martie.

Cu privire la acest subiect, Rovana Plumb a declarat: “Am tinut cont si de puterea de cumparare a romanilor. Sunt foarte multi care au aceste masini vechi, pe care ar dori sa le vanda. Daca am fi lasat in vigoare aceasta taxa mare pentru masinile vechi, s-ar fi ajuns la un blocaj pe piata. Pentru a-l evita, s-a tinut cont de componenta de mediu, dar si de situatia din Romania”.

Ministrul a mai spus ca aceasta taxa va fi achitata o singura data pe toata durata de viata a autovehiculului, indiferent de cine a achitat-o (aceasta mentiune vine pentru a-i linisti pe cei ce au achizitionat autovehicule in leasing).

Ramane sa vedem care vor fi noile modificari aduse programului Rabla si cat de mult va creste valoarea celebrelor tichete. Va vom tine la curent cu acest subiect si in continuare.

Leave a Reply