Radu MANOLIU: Impactul brokerilor asupra pietei se va accentua in 2013

Radu MANOLIU: Impactul brokerilor asupra pietei se va accentua in 2013
ilor generale.

“Tinand cont numai de faptul ca gradul de intermediere pe segmentul asigurarilor generale s-a apropiat de 54%, cred ca 2012 poate fi catalogat, cu usurinta, in cadrul pietei specifice, drept anul brokerilor. Consider insa ca suntem departe de atingerea apogeului in aceasta privinta, sens in care anticipez o accentuare a impactului brokerilor asupra pietei in cursul acestui an – cand cei cu retele nationale vor atrage mai multi clienti din portofoliile corporate ale asiguratorilor, iar cei care s-au implicat, deja, in mediul online vor incepe sa concureze, cu adevarat, intre ei. Dorindu-le succes tuturor brokerilor, sper ca cele 2 categorii mentionate anterior sa realizeze cat mai mult din ceea ce si-au propus, in contextul in care ambele tendinte vor genera beneficii suplimentare pentru clientii reprezentati si vor contribui la impulsionarea pietei specifice”, a declarat Radu MANOLIU, Director General Adjunct al companiei CREDIT EUROPE Asigurari.

In decursul anului precedent, succesul reprezentantilor CREDIT EUROPE Asigurari in dezvoltarea si initierea de parteneriate cu brokerii de asigurare s-a reflectat in faptul ca acestia au devenit principala categorie generatoare de portofolii – intermediind 36% din primelor brute ale companiei.

“Succesul nostru in relatie cu brokerii de asigurare nu implica secrete, ci principii precum onestitatea, flexibilitatea si transparenta, deziderate privind crestere permanenta a nivelului calitativ al serviciilor furnizate si recompensari corespunzatoare actiunilor intreprinse de catre brokeri pentru promovarea produselor si rentabilizarea portofoliilor. Daca principiile tin de caracterul celor implicati iar procesul de imbunatatire continua a serviciilor este alimentat, intr-o mare masura, de propunerile brokerilor, cel de rasplatire a persuasiunii si rezultatelor obtinute este normal sa fie intretinut de catre noi – atat prin marirea comisioanelor corespunzatoare produselor recunoscute drept profitabile, cu ocazia campaniilor specifice, cat si prin suplimentarea retroactiva a comisioanelor aferente portofoliilor CASCO profitabile,” a explicat reprezentantul CREDIT EUROPE Asigurari.

In urma cu mai bine de 5 ani, CREDIT EUROPE Asigurari a introdus un nou concept de comisionare a asigurarilor de avarii si furt a autovehiculelor (CASCO): suplimentarea retroactiva a comisioanelor acordate brokerilor de asigurare, in functie de nivelurile ratei daunei corespunzatoare aniversarilor contractuale, fara conditionari privind atingerea vreunor volume de prime subscrise sau colectate.

“In privinta celui de-al doilea tip de recompensare, de exemplu, ultimele calcule au permis unui numar de 27 de brokeri sa beneficieze de comisioane suplimentare de pana la 5%. Astfel, 8 brokeri au incasat un comision cumulat de 20% din primele colectate in cursul ultimilor ani de colaborare pentru care a expirat expunerea la risc; practic, un comision CASCO deja competitiv, garantat indiferent de rata daunei, s-a transformat intr-unul foarte avantajos”, a completat Radu MANOLIU.

CREDIT EUROPE Asigurari este Partener Principal al Zilei Brokerilor din cadrul FIAR 2013; in afara conferintei propriu-zise, a pauzelor de cafea si a pranzului corespunzator, brokerii sunt invitati si la deja traditionalul AFTERHOURS Cocktail (Old Nick Pub, Hotel Sinaia) – organizat, de asemenea, cu sprijinul companiei.

“Imi va face o deosebita placere sa ma reintalnesc, la Sinaia, cu multi prieteni si cunoscuti din piata. Le multumesc, cu aceasta ocazie tuturor brokerilor cu care colaboram, pentru aprecierile si propunerile de imbunatatire transmise de-a lungul timpului – primele determinandu-ne sa consideram ca am reusit, intr-o mare masura, ceea ce ne-am propus, iar celelalte permitandu-ne sa intreprindem masurile necesare pentru imbunatatirea parteneriatelor dezvoltate”, a incheiat Radu MANOLIU.

Leave a Reply