Pret RCA ieftin

RCA ieftin ramane factorul determinant in alegerea unei asigurari RCA

RCA ieftin ramane factorul determinant in alegerea unei asigurari RCA

Pretul este factorul determinant in alegerea unei asigurari RCA, RCA ieftin ramane principalul argument in luarea unei decizii.

Pretul este factorul determinant in alegerea unei asigurari RCA, arata cel mai recent sondaj. 78% dintre cei care au raspuns la “Intrebarea saptamanii” sunt de parere ca romanii pun intotdeauna pretul pe primul plan, atunci cand incheie o asigurare RCA pentru masina lor.

Pret RCA ieftin

Pret RCA ieftin


Principalul argument care vine in sprijinul acestei alegeri este faptul ca asiguratul nu este si beneficiarul direct al asigurarii RCA, in cazul unui accident aceasta fiind folosita pentru despagubirea tertilor prejudiciati. In al doilea rand, este vorba de o polita standard, care nu se diferentiaza cu nimic de la o companie la alta.

Pe de alta parte, 12,3% dintre participantii la sondaj considera ca reputatia companiei de asigurari este cea care influenteaza semnificativ decizia de cumparare a RCA-ului. Acest criteriu se aplica insa in cazul celor care cunosc destul de bine serviciile oferite de companiile din piata si au avut experiente neplacute atunci cand au fost la randul lor pagubiti sau, dimpotriva, au fost multumiti de serviciile unui anumit asigurator.

Cu toate acestea, chiar si companiile care practica preturi mai ridicate reusesc sa isi atraga propriii clienti. Aceste cazuri sunt explicate de multe ori tot prin pret, si anume prin politicile tarifare practicate de companii pentru anumite clase de clienti. Acestia pot identifica nise cu grad mai scazut de risc, cum ar fi soferii de o anumita varsta, cei care au copii sau cei care locuiesc in zone cu trafic redus.

Totusi, exista si o serie de alti factori pe care asiguratii ii iau in considerare atunci cand cumpara o asigurare RCA. Conform raspunsurilor primite, persoana care vinde polita si ofertele speciale care insotesc politele RCA sunt importante in 5,5%, respectiv 4,1% din cazuri. Unii clienti, in general cei fara daune, raman fideli celui de la care au cumparat asigurarea, fie ca este vorba de un broker, un agent sau de un angajat al unui asigurator. De asemenea, unele companii ofera alaturi de asigurarea RCA obiecte promotionale (mp3 player, veste reflectorizante etc.), reduceri sub forma de bonuri-cadou si de combustibil sau chiar reduceri la alte produse din portofoliile lor, in special la CASCO, care, la final, pot compensa pentru un pret mai ridicat.

1 thought on “RCA ieftin ramane factorul determinant in alegerea unei asigurari RCA

Leave a Reply