Remi VRIGNAUD: Tot mai multe companii devin mai preocupate de imbunatatirea pozitiei financiare decat de cresterea cu orice pret

Remi VRIGNAUD: Tot mai multe companii devin mai preocupate de imbunatatirea pozitiei financiare decat de cresterea cu orice pret
teptari in ceea ce priveste capacitatea de fructificare a potentialului de crestere pe diverse clase de asigurari. In acest context, aflati in cautarea de solutii pentru dezvoltare, asiguratorii experimenteaza diverse abordari care, uneori, pot insemna si asumarea unor pierderi, a practicarii unor tarife nesustenabile pe termen lung”, a declarat Remi VRIGNAUD, Director General, ALLIANZ-TIRIAC.

“ALLIANZ-TIRIAC nu se numara printre companiile care sa fi promovat asemenea strategii si, de aceea, nu este rolul meu sa fac judecati de valoare cu privire la politicile promovate de una sau alta dintre companii. Noi incercam sa oferim, atat cat se poate, predictibilitate clientilor si partenerilor nostri, inclusiv in ceea ce priveste tarifarea”, a adaugat acesta.

Piata de asigurari din Romania se va afla saptamana viitoare in centrul atentiei specialistilor de renume national si international, in cadrul Forumului International Asigurari-Reasigurari 2013 ce se va desfasura la Sinaia intre 19-23 aprilie. ALLIANZ-TIRIAC este Partener Oficial al editiei din acest an a evenimentului.

Trendurile inregistrate in ultimii ani, precum si tendintele anticipate pentru 2013 se vor numara printre temele abordate in cadrul conferintelor. In momentul de fata, specialistii vorbesc de o orientare catre stabilitate.

“As vrea (…) sa remarc faptul ca, in ultima perioada, pare ca tot mai multe companii devin preocupate mai intens de imbunatatirea pozitiei financiare decat de cresterea cu orice pret. Iar acest lucru se va intampla oricum, mai devreme sau mai tarziu, pentru ca este greu de crezut ca sustinerea dezvoltarii afacerilor de asigurari prin infuzii de capital este o solutie ce ar putea sa continue, dupa ani buni in care piata a inregistrat pierderi, la nivel consolidat. Ar fi un non-sens…”, a explicat Remi VRIGNAUD.

“Pe de alta parte, in considerarea celor afirmate tin cont si de faptul ca, in ultimii ani asteptarile privind fructificarea potentialului pietei au fost supradimensionate. Nivelul redus al cererii solvabile de protectie si planificare financiara – amplificat de efectele traversarii unei perioade de austeritate, a incertitudinilor si volatilitatii pietelor financiare – limiteaza perspectivele de crestere reala semnificativa a pietei. Trebuie sa fim realisti si sa acceptam ca actualul context economic, financiar si social – local si global – nu favorizeaza reluarea evolutiilor pozitive ale pietei asigurarilor la nivelul dinamicilor inregistrate inainte de criza. Mai degraba, in cel mai bun caz, vom putea asista la o cristalizare a unei tendinte de crestere temperata a pietei, ce ar putea fi sustinuta mai mult de generalizarea abordarilor in care prudenta castiga tot mai mult teren si doar marginal de new business disponibil la nivelul agregat al pietei”, a completat Directorul General al ALLIANZ-TIRIAC Asigurari.

Leave a Reply