Rezultatele VIG la noua luni, afectate de afacerile din Romania si Italia

Rezultatele VIG la noua luni, afectate de afacerile din Romania si Italia
tr-un comunicat.

“Din cauza perpetuarii conditiilor dificile de pe piata din Romania si a situatiei nefavorabile a segmentului auto al companiei DONAU Versicherung in Italia, managementul grupului estimeaza, luand in considerare datele centralizate pentru definitivarea rezultatelor la noua luni, ca obiectivele stabilite pentru primele trei trimestre din acest an nu vor fi atinse”, se arata in comunicat.

VIG opereaza pe piata din Romania prin intermediul a trei companii: OMNIASIG VIG, ASIROM VIG si BCR Asigurari de Viata VIG, care au realizat un volum de afaceri cumulat de 197,14 mil. EUR dupa prima jumatate a acestui an. Totusi, subscrierile realizate de cele trei companii au fost in scadere cu aproape 17% fata de prima jumatate a lui 2012 (236,95 mil. EUR).

Totodata, rata combinata s-a majorat cu 3,4 procente, pana la 117,7% in vreme ce, la capitolul profitabilitate, ASIROM, BCR Asigurari de Viata si OMNIASIG au consemnat un rezultat financiar brut negativ: -17,9 mil. EUR (dintre care 15 mil. EUR sunt atribuite masurilor de precautie) fata de -5,8 mil. EUR in S1/2012.

Pe de alta parte, conducerea grupului reitereaza ca isi va mentine strategia de a se concentra pe pietele din Austria si Europa Centrala si de Est, precum si pe core business-ul de asigurari.

In prezent, VIG este unul dintre cele mai importante grupuri de asigurari din Austria si ECE, operand in 24 de tari. Conform rezultatelor publicate de VIG la juamtatea anului, grupul a inregistrat un profit brut de 205,7 mil. EUR, in scadere cu 31,9% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Subscrierile au totalizat 5 mld. EUR (-4,8%), iar rezultatul operational a crescut cu 9,5%, la 330,7 mil. EUR.

Leave a Reply