Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 1 Complezi formularul
pentru a calcula pretul unui RCA ieftin
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 2 Calculam preturile RCA, alegi asigurarea RCA
care ti se potriveste.
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 3 Comanzi asigurarea
RCA
si noi livram gratuit oriunde in tara.
Telefon: 0770 191 544
Program L-D: 9-18

Riscul cibernetic si pastrarea talentelor intra in Top 10 riscuri din industria asigurarilor in 2013

Riscul cibernetic si pastrarea talentelor intra in Top 10 riscuri din industria asigurarilor in 2013
tigiului. Totusi, pe masura ce asiguratorii se adapteaza noilor conditii si reglementarilor mai stricte, tendintele macro si ratele lente de crestere devin principalele riscuri din industrie la nivel global, arata un studiu Ernst&Young.

Reglementarile mai stricte, criza datoriilor din zona euro si riscul reputational completeaza lista primelor cinci riscuri din industrie identificate ca factori potentiali de crestere a volatilitatii.

Fata de anii anteriori, au aparut insa doua noi riscuri pentru industria asigurarilor – riscul cibernetic si de securitate a datelor, care a depasit obiectivul strict de securizare a informatiilor, pentru a cuprinde provocari ca securitatea sistemelor si colectarea de date, iar cel de-al doilea – recrutarea si pastrarea talentelor. Acest risc este strans legat de provocari ca mediul mai strict de reglementare, modelarea din ce in ce mai sofisticata prin care se calculeaza riscurile si nevoile crescute de capital, dar si de noile abordari privind accesul la clienti.

“In eforturile de generare a cresterii si a veniturilor, companiile de asigurari trebuie sa isi optimizeze capitalul si strategiile de management al activelor si pasivelor, dar sa ramana competitive din punct de vedere al costurilor fara sa piarda din vedere nevoile clientilor lor. Adaptarea la evolutia pietei si la schimbarile de reglementare va fi o provocare ce necesita adoptarea de noi tehnologii si a unei mai mari flexibilitati in toate ariile de business”, spune Shaun Crawford, lider EY al departamentului global de asigurari.

Top 10 riscuri identificate de studiul ERNST&YOUNG :

1. Tendintele macroeconomice: gestionarea unei cresteri care continua sa fie lenta
2. Masurile de reglementare: un set amplu de noi reglementari incep sa devina o sursa majora de risc
3. Criza datoriilor din zona Euro: activitatea de factoring in contextul consecintelor generate de criza globala
4. Riscul reputational: protejarea reputatiei
5. Greseli de guvernanta corporativa: in contextul schimbarilor masurilor de reglementare, partile interesate isi doresc garantia oferita de masurile de guvernanta corporativa
6. Riscul informatic si de securitate a datelor: tinerea sub control a amenintarilor in crestere
7. Recrutarea talentelor: angajarea si retinerea talentelor reprezinta o provocare pentru asiguratori
8. Impactul modificarilor fiscale si contabile: actiunile recente sunt strans legate de riscul de reglementare
9. Riscul operational: cuantificarea riscului la nivelul organizatiei
10. Disponibilitatea si costurile capitalului: o preocupare continua, alaturi de atragerea de investitori

Studiul a identificat si oportunitatile pe care asiguratorii le pot valorifica pentru a-si creste afacerile, imbunatatirea distributiei si dezvoltarea de produse aflandu-se pe lista de oportunitati din acest an si estimante sa isi pastreze importanta in clasament pana in 2015.

Una dintre descoperirile sondajului este reinnoirea constanta a atentiei acordate clientilor. Pe masura ce se adapteaza nevoilor audientei tinere, foarte prezenta pe retelele online de socializare, asiguratorii vor trebui sa isi regandeasca produsele pentru o populatie care imbatraneste, pentru a raspunde mai bine clientilor care se apropie de momentul pensionarii.

Studiul ERNST&YOUNG “Business Pulse: Exploring the dual perspectives of the top risks and opportunities in 2013 and beyond” se bazeaza pe un sondaj realizat in randul executivilor din peste 65 de companii de asigurari cu privire la principalii factori de influenta din piata asigurarilor pentru urmatorii cinci ani.

Click aici pentru a afla cum arata 2013 pentru unii dintre cei mai important executivi in asigurari din Romania, din perspectiva oportunitatilor si amenintarilor!

Leave a Reply